183 entry daha
  • debe editi: debeye girmemize vesile olan sayın karahanlı’ya teşekkürler .swh bu arada, geçtiğimiz dönemlerde elim bir şekilde yakılan ormanlar için yeniden orman kuruluyor. turizm ormanı. desteklerimizi esirgemeyelim sayın sözlük (bkz: turizm ormanı)

    usta oyuncu (bkz: zafer ergin) tarafından canlandırılmış, efsane (bkz: kurtlar vadisi 1-97) dizisindeki baron karekteri.

    ya burada ya da başka bir yerde okumuştum. ilk sezonda özellikle konseyde kamera onu aşağıdan çekerek gücünü ve ulaşılmaz yanına atıfta buluyordu. savaş başlatan, savaşı hazırlar, üzerine kan sıçramaz gerekirse kan gölü yaratır ve orada banyosu yapar, kurşunun yönünü bizzat kendisi tayin ettirirdi. ikinci sezonda kamera açısında biraz daha yükselme yapılması, polat karakterinin vadideki yükselişine bir göndermeydi aynı zamanda.

    sebebi belli olmayan bir şekilde (bkz: osman sınav)ın dizinin yapımcılığını şaşmaz kardeşlere bırakması kendisini rahatsız etmiş, özellikle (bkz: necati şaşmaz)ın zikir çektiği ve tarikata üye olduğu haberleriyle diziden ayrılmak istemiştir. anlaşması sürdüğü için bir şekilde ikna edilmiş ve üçüncü sezonun büyük çoğunluğunda dizide kalmıştır. ki özellikle konsey üyelerinin ağırlıklı olarak tiyatro sanatçıları ve alanındaki en iyi isimlerden oluşması, osman sınavın marka değeriyle alakalıdır.

    dizide giderek güçlenen ikinci sezon sonunda (bkz: testere necmi)den boşalan silahlı güç eksiği, polata devredilmiş ve kamera açısı artık direk karşıdan olarak çekilmeye başlanarak, karahanlıya ulaşıldığı mesajı verilmiştir. yani bir yerde polat ve karahanlının aynı seviyede olduğu vurgulanmıştır. kurtlar vadisi operasyonu amacına ulaşmak üzereyken hem senaryo öne çekilmiş hem de zafer ergin’in diziden ayrılma isteği artınca tapınakçılar tarafından öldürülmüştür. mabetteki çekimlerde karahanlının kamera tarafından üstten çekilmesi, onun aslında çok basit bir karakter olduğunu, en güçlü karakter denilen karahanlının aciz durumda olduğunu gözler önüne sermek içindi.

    ki zaten dizide (bkz: doğu eşrefoğlu) karahanlının gözleri bağlı bir cambaz olduğunu, cambaza bak oyunundaki maşa görevini gördüğünü, ona baronluğu verenler hakkında çok derin bilgi sahibi olmadığını ve aslında piyon görevi gördüğünü vurgulamıştır.

    kim ne derse desin (bkz: zafer ergin) karizmasıyla, ses tonuyla, inanılmaz oyunculuk yeteneği ile karahanlı rolü için biçilmiş kaftandır.

    menfaati için ilk başlarda kıbrıs’ta devlet destekli işler yapmış, ağını kurarak büyümesini sağlayacak kişilere hizmet etmiş, konseyi kurmuş ve konseyde kardeşim dediği her konsey üyesinin arkasından işler, sehemler kurmuş hep kendi dengelerini gözeterek, diğerlerini hiçe saymıştır.

    (bkz: yüce seçilmişler) diye kriptekste adam akıllı bir şey de açıklamamıştır. bu da onun bir yerde piyon olduğunu, tapınakçıların da onun üzerine oyun kurduğunu, biraz da abartı polat havası yüzünden asıl planın onun üzerine kurulu olduğu vurgulanmıştır.

    mart 2005 yılında hayatına son verilmiş dizi karakteri.

    efsane arka sokaklarda gezmez, vadiye yön verirdi. güzel günlerdi.

    edit: bir yazar kardeşimiz sormuş, üçüncü sezonda karahanlının diğer insanlarla aynı seviyede olmasına bir örnek verebilir misin ? diye

    hemen veriyorum: adam, candan ailesinin oğlu (bkz: yakup efe karahanlı)yı büyüttüğünü duyunca, onların evine, oğlu hakkında bilgi almaya gidiyor. (bkz: ömer baba) adama kapıyı açtıktan sonra içeri buyur ederken önüne terlik koyuyor bildiğin ev terliği, pazardan aldığın hah işte bu sahne her şeyi anlatıyor. o adam o ana kadar terlik giydi mi hiç ? koskoca karahanlısın, isviçre’deki özel hesabındaki bir milyar doları oğluna bıraktığını vasiyetnamene yazıyorsun. oğlunu büyüten ailenin evinde 10 liralık kauçuk terlik giyiyorsun. gel de olay örgüsüne hayran olma. gerçi oğlun var yetiştiren adam kim boş hikayelerin ve muhabbetin efendisi (bkz: ömer baba) .swh çocuğundan umudu komple kesip yoluna devam etmeliydi.
241 entry daha
hesabın var mı? giriş yap