1 entry daha
  • başrollerinde robert de niro dışında leonardo di caprio ve ellen barkin’in de bulunduğu film.

    kanımca robert de niro’nun canlandırdığı karakterin izleyiciyi rahatsız etme gücü, cape fear ile boy ölçüşecek düzeyde. ayrıca leonardo di caprio’nun daha tüyü bitmemiş bir sabi iken robert de niro’dan sağlam dayak yediğini de belirtmek gerek. *

    *

    konu yalnız bir anne ve oğluna kabus hayatı yaşatan bir manyağın hikayesini içermiyor. ‘50’li yılların amerika’sının yaşadığı sancıları tecrübe etmek için bire bir. özellikle ellen barkin’in canlandırdığı karakterin bir erkeğin boyundurluğuna böylesine muhtaç olması, sorgulamadan kendini ve çocuğunu nasıl bir açmaza sürüklediğini düşünemeden verdiği yanlış karardan geri dönemeyeceğinin bilincine varması, hem kendisi hem de oğlu için yıpratıcı bir sürece dönüşüyor. filmin başında gördüğümüz o koyu pembe ruju, sonlara doğru soluk bir hal alıyor.

    robert de niro’nun ellen barkin’i ters ilişkiye zorladığı sahne ise filmde yer yer işlenen homofobik yaklaşımın bir tezahürüdür. ilişki sırasında de niro “yüzünü görmek istemiyorum” der. di caprio’ya yaptığı homoseksüellikle ilgili baskı sırasında da “yüzünü görmek istemeyeceği” insanlar olarak adlandırır homoseksüelleri. bu konudaki dar düşünce yapısı öylesine güçlüdür ki , hiç bir şekilde fikrine karşı gelinmesine tahammül edemez. zaten genel olarak karakteri de bu hastalıklı düşünce ürünleriyle doludur.

    robert de niro’nun once upon a time in america filminden sonra kadınları en çok aşağılayan karakterlerden birine hayat verdiğini söylemek mümkün.

    bir de unutmadan, finish your mustard!
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap