91 entry daha
  • benfica'nın çok iyi yaptığı, çok da güzel yaptığı maçtır. keşke 18 atsalardı bu futbol katillerine. efendim okuyun öğrenin diye yazıyorum, bakın bakalım neymiş benfica'nın bu hırsının sebebi:

    bu maçta oynayan belenenses sad takımı, gerçek belenenses değil. 2018 yılında gerçek belenenses öldü, yerine yossi cohen geçti. bu sefer şaka değil, gerçek.

    şu anda portekiz'de iki belenenses var: c.f. os belenenses ve belenenses sad.

    2017/18 sezonuna kadar ise tek bir belenenses vardı: c.f. os belenenses. 1919'da kurulmuş, köklü bir kulüp. portekiz'in en büyük dördüncü kulübü olarak geçiyor. 2017/18 sezonunda, bu kulübün hisselerinde çoğunluk sahibi olan sad firmasının yüzde 51 hissesini alan bir firma, finansal zorluklar yaşayan kulüp ile olan sözleşmesini yenilemeyi reddediyor, kulübün sözleşmedeki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle c.f. os belenenses'in hem lig haklarına hem oyuncularına konuyor, belenenses sad adında yeni bir şirket takımı kurarak oyuncuların hepsini oraya geçiriyor, gerçek belenenses, yani o 100 yıllık kulüp ise lig haklarını kaybederek pat diye amatöre düşüyor.

    örneğin fenerbahçe'nin tüm oyuncularının bonservis haklarının bir şirkete geçtiğini, o şirketin, oyuncuları alıp isminde fenerbahçe kelimesi geçen yeni bir şirket takımı kurduğunu, kendine yeni bir kulüp binası ve stadyum kiraladığını, gerçek fenerbahçe'nin ise stadyumuyla, logosuyla, kulüp binasıyla, tesisleriyle, tarihiyle, taraftarıyla, her şeyiyle ama oyuncusuz olarak bir anda amatöre düştüğünü hayal edin.

    bu olayda stadyum, logo, marka adı, koca bir tarih ve tabi ki taraftarlar gerçek belenenses'te kalıyor. 2018'de kurulan çakma belenenses ise hem başka bir stadyum kiralamak hem de kendilerine yeni bir logo yaptırmak zorunda kalıyor, çünkü yargı bu çakma kulübün gerçek belenenses'in logosunu ve logosundaki sembolleri kullanmasını yasaklıyor. (bkz: lizbon'da mahkemeler var)

    şu anda amatördeki gerçek c.f. os belenenses'in her maçına binlerce taraftar giderken, kadro aynı kalmasına rağmen belenenses sad'ın birinci ligdeki maçlarına ise 200-300 kişiden fazlası gitmiyor. bu takımı portekiz'de kimse sevmiyor, kimseden saygı görmüyorlar.

    işbu sebeple, bugün sahaya çıkan benfica bugün bu nefret objesi takıma imkanı olsa 20 de atardı, ki sakatlık numarası yapmasalar atacaklardı da. iyi de yapmış olacaklardı.

    `edit:` serin hikaye mi gerçek mi deniyor, kaynak soruluyor kaynak ekliyorum:

    https://en.wikipedia.org/wiki/belenenses_sad
    https://en.wikipedia.org/wiki/c.f._os_belenenses
    https://www.reddit.com/…eam_who_currently_plays_in/
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap