12 entry daha
  • yılların getirdiği tembellikle kitap okuma heycanımı kaybetmiştim. önce bu konunun beni yeterince rahatsız etmesini bekledim. sonra kendime bir adet e kitap okuyucu aldım. sonrasında ise tom amca'nın kulubesini okumaya başladım.

    genel olarak kitap gayet heycanlı ve sürükleyici. bazı kısımlarda çok fazla isim ve diyalog geçebiliyor. yine aynı şekilde çoğu karakterin hem kendi adı, hem de takma/soy isimleri var. bunlar da kafa karıştırabiliyor ama nihayetinde bir kısımdan sonra fazlaca yer ediyor zihninize.

    çok keyif alarak okudum ve net söylemeliyim ki kitabın ortasından sonra gözüm sürekli yaşlıydı. ciddi duygusal yoğunluklar yaşadığım oldu, sövdüğüm ve kızdığım oldu. bir zamanlar dünya bu kadar zalim miydi? diye sordum kendi kendime. sanki şuan değilmiş gibi.

    kölelik ve siyahilere yapılan bu uygulamalar gerçekten çok üzücü. kitap size bu durumu kabullenmiş ama içinde daima özgürlük inancıyla yaşayan insanların hayatını anlatıyor.

    ben gayet keyif aldım. bir yerden başlamalıyım diyen herkese öneririm.

    --- spoiler ---

    eva'nın yavaşça öldüğü sahnelerde ağladım. bir de tom'un en son sahnelerinde... özellikle tom'a bazı yerlerde çok kızdım, yeter artık hiristiyanlığın yap artık bir şeyler diyerek ancak yapmadı.
    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap