19 entry daha
  • eğer sinir bozucu olay ekmeğine suyuna dokunmuş, hayatını etkilemişse o zaman o sana kendini hatırlatır zaten. senin düşünmene falan gerek kalmaz.
    "incinmişsin*, takıntılısın, sinir bozucu şeyi düşünme tmm mı cnm" diyen pempe pozitif pollyannaları cennet mahallesinden farklı bir yerde, mobbing cehennemlerinde falan görmek isteriz mesela. düşünmesinler bakalım feyz alalım biz de.

    ayrıca bir olayı düşünce süzgecinden geçirmek öyle boş beleş bir iş değil.
    - neden-sonuç analizi,
    - özeleştiri yapmak,
    - çözüm odaklı düşünmek,
    - savunma mekanizması ve strateji geliştirmek.
    işte bunlar hep güven, özveri, tecrübe ister. herkes yapamaz, çoğu kişi ikinci basamakta çuvallar. çuvallayanlar, düşünmeyi "takıntı" diye adlandırıp kötülemeye çalışır. oysa düşünmek ve sonuç çıkarmak; çekilen çilenin boşa gitmesini engeller. olayı hayat dersi olarak hafızaya atmanı sağlar. ilerde bu ders notları lazım olur. sonunda sinirleri sağlam, ruhsal dalgalanmalardan arınmış, huzurlu, sakin, salon çizgisinden taviz vermeyen, sinir bozucu kişi ve olayları savuşturabilen biri haline gelirsin.
    hadi yine iyisin...

    mühim not: "görümcem benim şalımın aynısını almış, ay çok sinir bozucu bir olaaaay" tipi saçmalıklar, "berketay beni whatsapp'ta engellemiş galiba, ay skandaaal!" tipi hobiler konu dışıdır.
    yani ona buna psikolojik hastalık yapıştırma ekolüne gönül verenler yapıştırıcılarını burada boşuna harcamasınlar bence. başka başlıklarda lazım olur.

    edit: (bkz: pandayavrusu ile acımasız gerçekler)
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap