3 entry daha
  • 2547 sayılı yüksek öğretim kanunun 33a maddesine göre oluşturulan araştırma görevlisi kadrosu çeşidi. kimi zaman öyp yönetmeliği ile hakları kısıtlanabilmekte.
    kanunda 33aöyp adında bir araştırma görevlisi pozisyonu yoktur. yök yönetmelikle(öyp yönetmeliği) yeni bir memur türü üretebilir mi? başka bir bakış açısıyla yök öyp yönetmeliği ile 33a'lı bir araştırma görevlisinin var olan haklarını azaltabilir mi? 33alı araştırma görevlisinin kadrosu eğitim süresi ile bağlanmadığı halde. yani azami süre 33alının kadrosunu etkilemezken. hatta bulunduğu programdan atılması durumunda bile yeni bir programa girip kadrosuyla problem yaşamazken. yök'ün yönetmelikle üniversteleri 33a'lı çalışanları hakkında bölüm başkanına, fakulte dekanına veya rektöre söz hakkı vermeden(istendiği takdirde resmi yazışmalarının sayı nosunu paylaşabilirim.) öyp bürosu vasıtası ile araştırma görevlisinin ilişkisinin kesilmesine zorlaması hukuka uygun mudur? bunlardan çok emin değilim.
    bu arada eğer sen haksızsın ve sana laflar hazırladım diyen varsa yazsın ben ikna olmaya hazırım. bu girdiyi düzeltirim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap