3 entry daha
  • temmuz ayında fold2 modelinin beyaz rengini aldım. opsiyonel olarak lcd ekran aldım.

    elektrikli bisiklet tercih kriterlerim burada

    300 km ye yakın yol yaptım, kendimce olumlu/olumsuz tespitlerim şurada

    + bataryanın kadroya gömülü olması ve kilit mekanizması
    + 5 kademeli elektrik desteği iyi, kilolu olmama rağmen yokuşlarda yorulmadan ve terlemeden yol almak keyifli
    + kaliteli denebilecek bir işçilik ve kullanılan malzeme ( örneğin batarya ucuz markalardaki gibi ne idüğü belirsiz çin işi değil, samsung ya da lg. bafang marka motor, shimano marka vites….vs)
    + firmanın ürünün arkasında durması, iyi iletişim. iyi bir servis ağı
    + dikkatli gözler tabii ki farkeder ama dışarıdan bakınca elektrikli bisiklet gibi değil, normal katlanır bisiklet gibi durması
    + bataryadan güç alan güzel bir aydınlatma ( pilli aydınlatma kullanan çok marka var. bir süre sonra pil ile uğraşıp duruyorsunuz)
    + bir nevi yol bilgisayarı gibi oldukça bilgi içeren lcd ekran
    + bu sınıfta ve fiyat aralığında daha çok 6-7 vites kullanılırken, alba fold2 de 8 vites olması
    + büyük bir aynakol.
    + el gazının standart olarak sunulması. trafikte hızlı bir kalkış için çok işe yarar bir özellik.
    + v tipi fren tercihi. ekstra ağırlık ve bakım zorluğunu düşününce katlanır bisiklet için disk fren gereksiz olur kanaatindeyim. bu sebeple v fren olması benim için avantaj sınıfında.

    - her ne kadar sınıfında ağırlık olarak ortalamanın altında olsa da, 19,5 kg olması, mobiliteyi zorlaştırıyor. katlayıp bagaja konulur ama toplu taşıma ile bir yere götürmek eziyet
    - yukarıdaki madde ile alakalı, katlandıktan sonra ön ve arka tekerler mıknatıs ile birbirini tutuyor. teoride iyi bir fikir ama mıknatıs gücü yetersiz. yani bir süre sonra açılıyor ürün.
    - selesi çok rahatsız değil, ama süper rahat da diyemem. ehhh işte.
    - kadronun katlama kilidi çok sert, açarken baya bir zorluyor beni. bilmiyorum belki bana özgü bir sorun bu, ya da zamanla düzelir, ama şimdilik biraz sert
    - aslında bu bir sorun mu tartışılır, zira bisikletin bir sürü eklem yeri var. yolda giderken gidondan çıt çıt ses geliyor. beni rahatsız etmiyor şimdilik.

    özetle pedal destekli elektrikli bisiklet ( pedelec) alacaksanız bu ürüne f/p diyebiliriz. çok ucuz değil, kabul ancak en ucuz kategorideki rks-volta gibi markalara göre oldukça fazla artıları olduğunu söyleyebilirim.

    tavsiye ederim
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap