• kendine "mr anti-vax", yani "bay aşı karşıtı" diye seslenilmesini isteyen muhafazakar* bir radyoda radyoculuk yapan amerikalı marc bernier covid'den öldü:

    "a conservative radio host from florida who criticised coronavirus vaccination efforts – and called himself “mr anti-vax” – before contracting covid-19 himself has died, his station said on saturday."

    https://www.theguardian.com/…ies-covid-marc-bernier

    edit: bir meseleyi açıklığa kavuşturalım, aşı olmak corona kapmamanızı garanti etmez. aşı olup corona olabilirsiniz. bunu zaten aşı olmadan önce doktorunuz da size söyleyecektir. fakat çift aşı olup corona olursanız corona kaptığınızda vücudunuz buna daha dirençli olacağından hastalığı daha kolay atlatabilirsiniz. fakat kronik rahatsızlıklarınıza ya da yaşa bağlı bağışıklık sorunları nedeniyle aşı olmanıza rağmen aşı sizi korumayabilir. ama bu şekilde öldüğünüzde sizi aşı öldürmüyor. olan şey aşının bile sizi korumaması. bu nedenle "aşı olmasına rağmen öldü" gibi bir haber anlamlı olmuyor. birkaç gündür aşı karşıtı bir tanıdığımı aşı olmaya ikna etmeye çalışıyorum, çünkü etki alanındaki insanlara da aşı yaptırtmıyor ve bunlardan biri de kanser. aşı olmadığı için korona kaparsa kaldıramama durumu var, hatta aşı olsa bile yaşı ve hastalığı nedeniyle sıkıntı yaşayabilir. ama benim onu cahillikle suçlamam gerekirken o beni cehaletle suçluyor. yazık.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap