9 entry daha
  • contact filmini 2 kez izlemiş ve birçok uzay filmini bitirmiş,mühendislik lisans diplomalı, telsizci ve dünya dışı varlıkların olduğuna inanan birisi olduğum için birşeyler yazmak istiyorum.

    açıkçası ben kardashev ölçeğini çok da gerçek göremiyorum. diyeceksiniz ki sanki kardashev farklı tipte bir varlık-uygarlık gördü de öyle belirledi. bana sen mi belirleyeceksin bunu diyebilirsiniz. ben belirleyemem belki ama belirsizleştirebilirim.

    örneğin 5. ve 6. tiplere bir bakalım. 5. tip evrenlerin enerjisini kontrol edip kullanabiliyor. 6. tip için zaman ve mekan kavramı yok.
    peki şimdi bir de şunu düşünün, böyle bir güce sahip olsaydınız ne yapardınız?
    şimdi ben tek kişi için yazdım. fakat dünyadaki 7,6 milyar insanın sınırsız enerjiye, sınırsız güce sahip olduğunu düşünün. ne yaparlardı? işte bu yüzden belirli bir aşamadan sonra ileriye gidilebileceğine beni kimse inandıramaz. çünkü eğer bu evrende 5. ve 6. tip bir varlık olsa şimdiye kadar dünyamız sayısız kez yok olmuştu. çünkü bu istediğimiz, yada 5. ve 6. tipte olmasını ön gördüğümüz yetkiler bilişsel bir aklın çok ötesinde. karar mekanızması olmayan bir aklın-bir varlığın kontrol edebileceği büyüklükte bir iş. şimdi biraz da dışarıdan içeri doğru gidelim. çoklu evrenler teorisi ispatlanamadı. yani sadece şuanki yaşadığımız evren mevcut. büyük ihtimalle karadeliklerin aslında wormhole olduğu teorisi bile daha gerçekçi. yine şimdilik bilim olarak bildiğimiz tek şey tüm cisimlerin birbirinden uzaklaşmaya devam ettiği. ve bundan yaptığımız bir çıkarım ile evrenimizin bir merkezi olduğu, daha sonra buradaki bir patlama ile tüm kütlelerin birbirinden uzaklaşmaya başladığı, hala da hem uzaklaşıp hem de birşeylerin etrafında dönmeye devam ettiği. peki evrenimiz neyin etrafında dönüyor?

    sevgili kardashev yanlış anlamasın ama insanoğlu olarak fikirden başka birşey yaratamıyoruz. özür dilerim hayallerinizi yıktım evet. ama şöyle bir bakın; tüm dinlerin kitaplarında bile bir yada birkaç tanrının egemenliği anlatılırken, sizin tip 3,4,5,6 dediğiniz canlılar egemenlik kurmak istemiyorlar mı? evrende ne için yaşıyorlar bedava yemek için mi?
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap