9 entry daha
  • gelmeyin efenim. hele ki calismaya hic gelmeyin. dubai ye gidin, bahreyn ne gidin ne bileyim abu dhabi ye gidin ama bu sehirde kesinlikle calismayin. bir iki zorlama aktiviteden baska hic bir eglence bulamassiniz. kaldiki bu ulkenin yerlileri bile eglenmek icin komsu sehirlere gitmektedir.

    hayat diger emirliklere gore pahalidir. iki odali kici kirik bir apartman dairesine bile yaklasik 1500 - 2000 amerikan dolari verirsiniz. kisitli sosyal imkanlara katilmak icin de turkiye sartlarina gore yuksek paralar odersiniz. en kotu yerlerde bile bir bira yaklasik 10 ytl dir. eger ki avustralyali avrupali yada amerikali gibi burada ikinci sinif vatandaslarin takildigi barlara girmek isterseniz yaklasik 50 ytl giris ucreti vermelisiniz. ki diger yerlerden tek farki iceride bulunan irkin biraz daha acik tenli olmasidir. icerikte pek bir fark yoktur.

    amerika, avustralya, avrupa vb. vatandaslarina neden ikinci sinif dedigimi burada yasarsaniz anlarsiniz. katar da katari ler birinci sinif insan, beyaz adam ikinci sinif insan, turkler, uzakdogulular, afrikalilar ve hintliler ise ucuncu sinif insandir. ucuncu siniflar ozellikle persembe ve cuma gunleri bircok alisveris merkezine hatta corniche denilen halka acik yuruyus yollarina bile aile gunu diye alinmazlar. burokratik islemlerin yapildigi devlet! daireleri bile bu uc sinif icin farkli binalardir. ve farkli hizmet verilir.

    not: bir cilginlik yapipta calismaya geldiniz. size tavsiyem hemen bir otomobil almanizdir. cunku burada ki sistemde yaya yok sayilir. bir yere gidecekseniz taksi bulamazsiniz, otobus bulsaniz bile hintlin ve filipinli kardeslerinizle akraba olursunuz..
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap