6 entry daha
  • isli ve yoğun turbalı single maltları ile meşhur islay adasında elle toplanan farklı nane çeşitleri, ardıç, alıç, mürver, karanfil, melisa, funda, papatya, devedikeni, karaçalı ve adaçayı gibi 22 bitkiden ve buna ilave olarak 9 klasik cin botaniği ile üretilen %46 alkol derecesinde üst düzey bir cin markası.

    çok yoğun kompleks bir bitkisel aromaya sahip. bitter aromalarının zenginliği kendisine sert bir karakter veriyor. içtikten sonra dahi uzunca bir süre damakta bitki özlerinden gelen acılığı hissetmek mümkün. nasıl ki bol narenciyeli ferah cinler akdeniz'in ruhunu yansıtıyorsa, the botanist de ıslay adasının sert, vahşi ve ıssız coğrafyasını yansıtıyor. (bkz: coğrafya kaderdir)

    bitter aromaları zengin bir cin olduğundan negroni, martinez ve hanky panky gibi kokteyllere çok yakışacağını düşünüyorum. klasik cin tonik ile de çok güzel gidiyor ve kinin aromalarını daha da vurguluyor.

    10. kuruluş yılları olan 2021 de deneysel olarak ürettikleri 10 yıl fransız meşe fıçılarda dinlendirdikleri sınırlı üretim cinlerini 35cl lik 418 şişe halinde 75 sterlin etiketle piyasaya sundular ve kısa sürede hepsi satıldı. yıllanmış cin içmek de ilginç bir deneyim olmalı.

    ayrıca şişe tasarımları mükemmel. şişelerini atmaya kıyamayıp birini yağ şişesi yaptım. kendi sitelerinde de şişelerinden esinlenerek yaptıkları bir çok cam ürün de satıyorlar.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap