12774 entry daha
  • dünya futbolunun en cenabet milli takımlarından biri olan arjantin milli futbol takımı'yla birlikte sonunda büyük kupalardan biri olan copa america'yı kazanarak bizleri mutlu eden, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ve en iyi futbolcusu.

    copa america 2021'i kaldırdığı an istemsizce gülümsediğimi fark ettim. futbol eski tadı vermese bile, bize halen güzel ve anlamlı anlar yaşatmaya devam ediyor.

    lionel messi copa america'da daha önce 3 final oynamış ve bu 3 finalin 2 tanesini şanssız bir şekilde penaltılarla kaybetmişti. milli takım istatistikleri harika. aslında baktığımızda milli takımla elde ettiği dereceler de fena değil. hatta gayet başarılı da sayılır ama işte söz konusu kişi lionel messi olunca; 3 tane copa america 2.'liği, 1 tane fifa dünya kupası 2.'liği ve 1 tane copa amerika 3.'lüğü başarı olarak görülmüyor.

    (bkz: 11 temmuz 2021 arjantin brezilya maçı/#125590377) hem lionel messi hem de dünya futbolunu adına çok önemli bir maçtı. sonuç itibariyle arjantin milli futbol takımı maçı 1-0 kazanarak şampiyon oldu. umarım bundan sonra lionel messi adına milli takım üzerinden yapılan komik ötesi yorumlar bir benze de olsa azalır.

    bu arada lionel messi copa america 2021'de;

    - 4 gol ile gol kralı.
    - 5 asist ile asist kralı.
    - 9 gole direkt verdiği katkı ile en iyi skor oyuncusu.
    - ve elbette turnuvanın mvp'si seçildi.

    sabah oldu ama artık huzur içinde uyuyabiliriz. şampiyon arjantin, şey pardon lionel messi. yani (bkz: goat).

    edit: lionel messi'nin ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu anlamak istiyorsanız milli takım arkadaşlarının sosyal medya hesaplarını bakmanız yeterli. sanki futbolcu değiller de bizim gibi lionel messi hayranı olan taraftar gibiler.
9025 entry daha
hesabın var mı? giriş yap