8 entry daha
  • "türkiye'de en çok neden korkarsın deseler, büyük uzlaşmadan derim. çünkü büyük uzlaşmanın bedeli bütün demokrasi umutlarının 'meçhule giden gemiye' binip bu limandan ayrılmasıdır."

    "...eski düzen, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'yeni güç'e, akp'ye, büyük uzlaşmayı cebren dayatmıştı. yemedi. daha doğrusu olan biten, 2007 yılında türkiye'yi ele güne rezil etti. görünürdeki geri çekilme global mahallenin bir baskısı mıydı? yoksa hakiki bir yenilgi miydi?
    şimdi eski düzen, cebren yapamadığını kolundan kart çıkararak hileyle yapabilir. bu hile göz önünde olmayacağı için, 'yenme', hatta yalayıp yutulma ihtimali çok ama çok büyük. eski düzenin kolundaki hileli kart nedir?"

    "o kart, sözde laik tc devletinin aslında ayan beyan laik olmayışıdır. evet, ister inanın ister inanmayın, laiklerin hileli kartı aslında laik olmayışlarıdır. 'laik' türkiye cumhuriyeti devletinin bir dairesi 'dini ayarlama enstitüsü' işlevini görmektedir. bu daire, diyanet işleri'dir. isteyen, diyanet işleri kulpunu çevirerek türkiye'nin dindarlık volumünü azaltıp çoğaltabilir. ve ayarlayıp istediği seviyede tutabilir. 'laik' türk devleti, elindeki bordrollu din adamları marifetiyle topluma ve ahvale uygun görülen din volumünü ayarlar. duruma göre kısık ya da yüksek ayralanan din de, sünni hanefi müslümanlık'tır."

    " türkiye'de nüfus cüzdanlarına din hanesi koyduran da, okullara zorunlu din dersini sokan da, 1982 anayasası'nda diyanet'in rütbesini artıran da kemalist-laik türk silahlı kuvvetleri'dir. yani, türkiye'de devletin değişmez sahipleri, işine geldiği zaman, kontrol kendilerinde olmak kaydıyla, din volumünü artırıp azaltabilmektedir. devletin değişmez sahipleri, ellerinde tuttukları bu kulbu masa üzerine koyarak, yükselen herhangi bir siyasi güçle bir volum uzlaşmasına gidebilirler. bunu daha önce de yapmışlardır."

    "meselesi laiklik değil totaliterlik olan tc devleti, din üzerindeki bu kontrolü, düşünce, vicdan ve ortalamadan sapan diğer bütün inançlar üzerinde de kurmuştur. yök bunun için vardır. sürekli numarası değişen ama kurbanları değişmeyen 141, 142'ler 301'ler bunun için vardır. anayasa'da kürt meselesinin önünü tıkayan maddeler bunun için vardır."

    "akp'nin getirdiği umut, demokrasiye duyduğu ihtiyaçtı, yoksa 'demokratlığı' değil. ve şu anda türkiye ihtiyaç molası vermiştir. akp ihtiyacını ya devletin değişmez sahiplerinin gösterdiği yerde giderecektir. ya da demokrasinin gösterdiği yerde. ben kötü kokular alıyorum... siz ne dersiniz? yoksa bunca yıldır bu pisliğin içinde yaşamaktan, bu kokuyu alamaz mı oldunuz?" / gökhan özgün

    ayrıca...

    (bkz: dolmabahçe mutabakatı)
    (bkz: 28 ocak 2008 türban uzlaşısı)
    tsk destekli üçüncü mc hükümeti...neden olmasın?

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=243619
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap