8 entry daha
  • arap paganizmine bulaşmamış islam. ne hikmettir ki, siyasi sebeplerle ruhbanlaşmış kanonik hıristiyanlık zaman içinde laik bir sistemin parçası olmuştur. lakin siyasi bir hırsı olmayan ariusçuluktan doğmuş islam, siyasetin kendisi olmuştur.

    bir toplumu salt siyasi unsurlarla kendi kafana göre şekillendirmek ve baskı altında tutmak her daim o toplumun felaketiyle sonuçlanır. çünkü farklılığa ve dolayısıyla ilerlemeye karşı olduğu için toplumu hızlı bir şekilde yozlaştırır. bugünün müslüman ülkeleri, çağın sadece tüketicisi konumundadırlar yani kafa olarak çağın çok çok gerisindedirler.

    kanonik hıristiyanlığın sapkınlık olarak gördüğü bir inanç sistemini içinde bulunduran islam'ın dünya üzerinde kötü örnek teşkil etmesi ise, en çok kanonik hıristiyanlığın işine gelir. yani eğer bugün islam'a karşı doğrudan bir savaş yoksa sebebi budur. yani kanonik hıristiyanlık, içinde bulunduğu laik sistemde siyaseti çıkarları için kullanır.

    müslümanlara karşı açılan savaşın çok maliyetli ve gereksiz olduğunu anlayan hıristiyan dünyası, islam'ı kontrollü bir şekilde ortodoksisini koruyarak yozlaştırmanın ve çağın gerisinde bırakmanın daha mantıklı olduğuna kanaat getirmiştir ve bugün de bunu uygulamaktadır.

    ha bu ne kadar sürdürülebilirdir, onu zaman gösterecek.
hesabın var mı? giriş yap