9 entry daha
  • bir adam bir gün psikoloğuna karısını öldürmek istediğini söyler. ''neden?'' diye sorulunca, ''bilmiyorum'' der. bundan sonrasıysa freud ile bergmann arasındaki bir savaştır. freud malum her şeyi açıklamayı sever. bergmann ise hayatta açıklanamayacak şeyler olduğunu söyler ve bunu kanıtlamaya girişir.

    filmdeki psikolog adeta ses tonuyla, yüz ifadesiyle kendine inanmadan konuşur. freud'a bir atıf. söylediklerine kendi de inanmıyor der gibidir bergmann.

    peter, gayet başarılı bir adamdır, karısı güzeldir falan filan... (ama bu noktada karakteri kurgularken biraz klişeye düşmüştür bence bergmann. amerikan sapığı gibi ucuz bir filmi hatırlattı bana.)

    film üzerinden uzun uzun psikolojik analizler yapılabilir. yine aynaya bakarak yapılan bir monolog vardır filmde. ayna sendromunu hatırlattı bana. karakter bakar, kendini inceler, derine dalar, kusurlar bulur, kusurları büyütür, büyütür.

    peter, karısıyla aynı isme sahip fahişeyi öldürür. ilginç olan karısını yıllarca öldürmeyi planlamıştır, yapmamıştır fakat fahişeyi tamamen rastgele, hiç planlamadan ve aklında yokken öldürmüştür. gel de bu işin içinde çık der şimdi bergmann.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap