18128 entry daha
  • milli takım kadrosuyla çok ilgilenmiyorum. yaptığı açıklamalarla daha çok ilgileniyorum. beşiktaşa iki şampiyonluk yaşattı sonra olmadı gitti. başarısının sırrı potansiyeli yüksek kadrolarla çalışmayı kabul etmesinde yatıyor. elbette bu oyuncu grubunu iyi de yönetiyor ancak hem geldiği beşiktaş kadrosu hem milli takım kardosu hatta bursa kadrosu bile hafife alınmayacak ciddi oyuncuların olduğu iyi kadrolardı. şenol güneş'in bu kadrolar olmadan bu takımlara gelmeyeceğine de neredeyse eminim. bu bir tercih elbette sonuçta kendi başarısını düşünüyor adamın işi bu.

    tüm bunların ötesinde beşiktaş taraftarı kendisini çok sevdi özellikle de şampiyon yaptığı için ağzından çıkan her lafı irfan parıltısı zannetti. koca koca adamlar devamlı pompasını döndürdü. ulan adamı bizi şampiyon yaptığı için ben de seviyordum evet ama beşiktaş hesaplarının 45-50 yaşındaki adamların paylaşıp beğendikleri laflarına da bir anlam veremiyordum. içten içe "abi ne diyor ki burada ben mi bir şey kaçırıyorum" diyordum. basın toplantıları konuşmaları ve açıklamaları onun bu tür aforizmalarıyla doludur. alıntı da yapmaz çoğu zaman kendisi söylerdi. beşiktaştan gitmeden önce artık dayanamayacağımı farkettim. resmen saçmalıyordu aslında. ağzına ne gelirse bir kaos halinde söylüyordu ve karmaşık gibi bir aforizma çıkıyordu ortaya. öyle cümleler olurdu ki bunlar böyle sabah 6 da iş için kalktıktan sonra çorabınızı yatağınızda giyerken 5 dk durup hayatı düşündüğünüz gibi size yaşam ve evreni sorgulatırdı şu soru eşliğinde : "ne diyor bu adam ya?"

    insan içinde yaşadığı kafadan çıkamayınca göremiyor ama dışarıdan bakanlar rahatlıkla bunu görebiliyorlar. o dönem de fenerbahçelilerin taktığı bir isim vardı şenol güneş'e :"çakma filozof". hahahah yazarken bile güldüm hatta aklıma her geldiğinde kahkaha atıyorum hahahahha. gerçekten de şenol güneş çakma bir filozoftu. uydurma karışık aforizmalar yapıyor ama futbol camiaları gazetecisinden taraftarına yöneticisinden oyuncusuna kadar genel itibariyle zekası kıt olduğu için anlayabileceği şeyleri bile anlayamıyordu. hele hele o kafanın içinde yaşıyorsanız bunun gibi en basit insanın bile göreceği saçmalıklara bizzat gandalf söylemiş gibi ve her deliğinden irfan saçıyormuş gibi sarılabiliyordunuz. çakma filozof hahaha. çok iyi ya.

    ulan fenerliler çok arkadaşım var fenerli hepsini seviyorum çok güvenilir atatürkçü ve ekseriyetle modern akıllı mantıklı insanlar. sizinle çok kavga ettik biliyorum ama bu "çakma filozof" buluşunuzu cidden ayakta alkışlıyorum.
6731 entry daha
hesabın var mı? giriş yap