3 entry daha
  • intiharların son günlerde bir hayli arttığı ülkemizde, bunun acısını içimde taşırken önüme çıkan film. konusu mu ? intihar etmek isteyen bir adamin ,kendisini gömecek birini araması.

    ne enteresan değil mi?

    intihar,zayıflık halidir. tükenmişlik durumudur. mental anlamda çökmüşlüğün sonucudur. dibe vuruştur. kişiyi de zaten en çok bu vurur zaten. yaratıcı herkese yük verir ama herkes bu yükü kaldıramaz. kafa olarak kaldıramaz. kirli bir vücut her zaman kirli düşüncelere nazaran yeğdir. yeter ki düşünceler kirlenmesin. vücudun kaldıramayacağı yük yoktur.

    insan, zihniyle insandır. düşünceleriyle insandır. bilmişlik sadece fiziksel anlamda olmalı kesinlikle kafada olmamalı. elin, ayağın ya da vücudunun herhangi bir uzvundan mahrum kalsan da kaldıramayacağın yük yoktur insanoğlu. zihnin hala berraksa eğer.

    bu kişiyi ararken karşılarına çıkan insanlara bakın. birisi genç, orta yaş, ileri yaş. hemen hemen her yaş grubundan insan. hepsi de kendi penceresinden özetliyor hayati. hepsi, ayrı yaslar , ayrı hayatlar ama hepsi tek bir potada eriyor : iste insan. özellikle yaşlı amcanın söylediklerine kulak vermek lazım. zira , anlattıkları hayatın yansıması. senin vücudun sağlam ama parmağın kırık evlat ! vücudun sağlam ama hasta olan düşüncelerin! bakış açını değiştir!

    tipik iran filmi , ağır agir, ilmik ilmik işleyen bir akis. ve vurucu.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap