2 entry daha
  • "küresel çağ'da iktidar" kitabının yazarı.

    -------------- alıntıdır ----------------------
    'ulus devlet devri kapanıyor'

    önde gelen sosyoloji teorisyenlerinden, "küresel çağ'da iktidar" kitabının yazarı ulrich beck de guardian'daki yazısında, ulus devlet siyasetinin modern dünyanın sorunlarıyla başedemeyeceğini savunuyor ve avrupa'nın yeni bir dünya düzenine öncülük yapması gerektiğini belirtiyor:
    "ekonomik küreselleşme, ulusal sınırları aşan terör, küresel ısınma gibi sorunlar, eski ulus devletler düzeninin artık başedemeyeceği meseleler.
    "çözüm, kozmopolitan devlet sistemine geçiştir. avrupa böyle bir geçişin mümkün olduğunu göstermektedir. avrupa modern dünyaya, devletlerin ya da devlet sistemlerinin siyasi evriminde sona gelinmediğini anlatmaktadır.
    "ulusal reelpolitik sadece avrupa'da değil tüm dünyada artık gerçekçiliğini yitirmeye, iki tarafın da kaybettiği bir oyuna dönüşmeye başladı.
    "avrupalılaşma, yeni bir siyaset yaratmak demektir. küresel düzenin kurallarını belirleme savaşına, iktidar ötesi mücadeleye oyuncu olarak girmek demektir. geleceğin sloganı da şöyle olabilir, amerika çekil avrupa geliyor."
    -------------- alıntıdır ----------------------

    kaynak: http://www.bbc.co.uk/…8/01/080115_pressreview.shtml
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap