9 entry daha
  • varlığından 5-6 ay öncesine kadar haberim bile olmayan bu yapı hayatıma şimşek gibi girdi.daha doğrusu öyle tahmin ediyorum.
    ismini ilk kez peter levine’nin dile gelmeyen bir sesle kitabını okurken duymuştum.ayrıntısını hatırlamıyorum ama önemi ve travmalarla ilişkisini falan okumuştum.
    o günlerden sonra o kitabın da etkisiyle organlarımla özellikle iç organala daha çok ilgilenmeye başladım.teker teker organları hissetmeye dair bir meditasyon yapmaya çalışıyordum.
    vagus siniri yerini ve adını yeni öğrendiğim bir sinir ağıydı ve onu da hissetmeye ona odaklanmaya çalıştım .
    sonra olanlar oldu.resmen bu sinir ağım çok duyarlı hale geldi.özellikle travma temizleme çalışmalarımda kendini belli ettiğinden ondan faydalanmaya başladım.
    şöyle ki farkettiğim üzere eğer çok derin bir duyguya dalıyorsam bir de daha önce hiç hissetmediğim bir duyguyu hissediyorsam tepemden başlayarak iç orgamlarıma doğru bir kasılma meydana geliyor.bu kasılma da beni öne doğru iki büklüm hale getiriyor.
    yani vagus sinirim tepki veriyor. önce bir tepkiydi benim için ilginçti.sonra kullanmaya başladım.örneğin hatırlayamadığım travmalarımı bulmak için önemli bir ipucu veriyor bana.eğer kafamda canlandırdığım senaryoya kasılıyorsam doğru noktaya parmak bastığımı anlıyorum. çok garip..
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap