7 entry daha
  • üniversitede bir arkadaşım vardı bas gitar çalan. ona hangi grupları veya parçaları çalmayı sevdiğini sorduğumda bana verdiği cevap '' genelde rhcp'ın şarkılarını çalmayı çok severim'' idi. halbuki kendisinde duymak istediğim cevap bu değildi. progresif rock dinlemeyi seven biri olarak ve o da bas çaldığı için, kendisinden duymadığım progresif grup ve şarkıların ismini duyacağımı sanmıştım. ama bilmiyormuş. tabii diyemedim kendisine ''çok şey kaçırmışsın yiğidom'' diye. bence her bas çalan arkadaş progresif grupları bilmeli. bu denli renkli bir müziği ve bası bu kadar iyi kullanan bir başka müzik tarzı var mı bilmiyorum ben çünkü.

    eğer o arkadaşım veya herhangi biri bana ''ben progresif dinlemek istiyorum. ne önerirsin?'' diye sorsaydı, hiç ama hiç düşünmeden vereceğim cevap camel olurdu. bu şarkının bulunduğu moonmadness albümünü de çok seviyorum ama o arkadaşıma önereceğim albüm stationary traveller olurdu. benim için adeta bir klasik olan bir konsept albüm. daha berlin duvarının yıkılmadığı zamanlarda yapılmış bir albüm. doğu almanya'dan batı almanya'ya geçmeye çalışan mültecilerin davasını konu alıyor bu albüm. dinlediğinizde bir bütün olarak baştan sona dinlemeniz daha iyi olacaktır bu yüzden.

    şu an bunları yazarken dinlemem dışında another night şarkısının bu konularla hiç alakası yok. ben progresif dinlemek istiyorum ama enstrumental kısımlarına daha alışamadım veya sıkılıyorum diyenler bu şarkıyı dinleyebilir bence. link falan vermeyeceğim zaten beceremiyorum. çeşitli mecralardan dilediğiniz gibi dinleyebilirsiniz.

    edit: hangi müzik aletini çalıyorsanız çalın ama mutlaka bir progresif rock grubunu bilin dinleyin bence. o eşsiz geçişleri bir de kendiniz deneyin.

    edit2: progresif ne ola ki diyenler için; barış manço'nun dönence'si progresif rocka örnektir. bu benim görüşüm tabii. enstrümantal geçişler, enstrümanların kullanılışı tamamen progresif rock.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap