7 entry daha
  • cogito ergo sum = i think therefore ı am vs. i was thought therefore i am

    bu filmin sorunu şu, son derece güzel bir altmetni, özgün sinamatografik yapı ve doku oluşturamadığı için dandik bulmamıza neden oluyor.

    çok sürükleyici bir film değil, baştan uyaralım. ayrıca tek bir film değil sanki 4 film izliyor gibi hissediyor insan. boogey man tarzı bir film de değil.
    ilginç bir şekilde nihilizm ve beat movement göndermeleri yapan bir film. yani edebi ve felsefi alt metni olan bir film, hiç beklemiyordum, şaşırttı. bu tarz öğeleri içeren bir filme daha önce pek rastladım diyemem. aslında bu filmi felsefeyle ilgilenenler daha bir keyifle izler ve diğer insanların yakalayamadıkları şeyleri yakalarlar. ama dediğim gibi çerezlik bir şeyler izleyelim diye başlarsanız sıkılabilirsiniz. bu arada filmin senaryosu aslında bir çizgi romana dayanıyor, bu da tabiki senaryo hakkındaki beklentileri artırıyor.
    bunun dışında bahsetneye ne kadar gerek var bilmiyorum ama budhism odklı bir inanç sistemi var filmde.

    --- spoiler ---

    filmin sonunda emekli polis eski empty man'i üçüncü gözünden vuruyor.
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    kısaca sonunu açıklayalım, film de meşhur, düsünüyorum o halde varım'ın tam tersi bir durum var,; düşünülüyorum o halde varım. ana karakterimiz pontifex tarafından düşünce, odak ve zaman ile yaratılmış, bütün bilinçlerin bulunduğu noosferle bağlantıyı sağlıyormuş meğer, yani bir çeşit tulpa yada golem. nihayet, karakterimiz eski empty man'i üçüncü gözünden vurur ve yerine geçer. olay bu.
    --- spoiler ---

    izleyeyim mi?

    felsefik konularla ilgiliysen izle, yoksa beğenmezsin, net.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap