41 entry daha
  • 2021 yapımı cherry benim açımdan çok iyi ya da mükemmel değil; ama gene de ortalamanın pekala üstünde, iyi bir film.

    yönetmenler russo biraderlerin teknik işciliği övgüyü hakediyor ki nihayet bir superhero filmi yapmamış olmaları sevindirici.

    apple tv+ orjinal içeriği cherry, nico walker'ın aynı isimli romanına, daha doğrusu büyük ölçüde otobiyografik ama bir kısmı da kurgusal olan öyküleştirerek yazdığı kitabına dayanıyor.

    walker, gerçekten de 2005 ve 2006 yılları arasında ırak'ta 200'den fazla operasyonda savaşmış akabinde de teşhis edilmemiş travma sonrası stres bozukluğuyla-doktoruna göre bugüne dek gördüğü en kötü durumdaki tssb hastası-eve dönüp eroin kullanmaya ve bankaları soymaya başlamış.sonucu 11 yıllık hapis cezası.kitabını hapiste yazıyor ve bu kitaptan kazandığının azımsanmayacak bir kısmını da soyduğu bankalara ödemiş.şartlı tahliyesi filmin çekimlerine başlanıldığında gerçekleşiyor. yani hem roman hem de film çoğunlukla gerçekten yaşananlardır.

    uyarlama senaryoda jessica goldberg ile yönetmenlerimizin kız kardeşi angela russo-otstot'ın imzası var.

    öncelikle ana karakterin zaman zaman kamerayla-izleyiciyle-konuşmasıyla dördüncü duvarı yıkan bir anlatım var.

    6 bölümden oluşuyor film. cherry ile karısının ilk tanışmalarında etraf flu.genel olarak filmde kuşbakışı/drone çekimi (scorsese'nin tanrısal bakış açısının izinden giden) bol.araba içi sahnelerinde çoğunlukla axis dolly kullanımı var.zorlu askeri eğitim sekansında balık gözü objektif kullanılmasının yanı sıra görüntü en-boy oranı da 2.35:1'den 1.33:1 (4:3)'e, ırak'ta olunan sahnelerde de 1.85:1'e geçiyor.film 6k olarak çekilmiş. askerliğe elverişli raporu almak için muayene eden doktoru cherry'nin sözde makatının içinden gördüğümüz bir kare bile vardır! finaldeki hapishane sahneleri etkili bir şekilde kurgulanmış,geçen 11 yılı kaydırmalı planlarla,slow motion olarak izliyoruz.

    cherry hem romantik bir gençlik filmi,hem modern savaş filmi,hem soygun/suç filmi hem uyuşturucu bağımlılığı ve dağılan hayatlar filmi hem de hapishane filmi,hem bir kara-mizah hem dram.hepsinden var.

    tom holland çok ama çok başarılı.

    olumsuz yorumlara şaşırdım açıkçası.biraz haddinden uzun,bu doğru.yeterince derinlikli de olamıyor.ama russo kardeşler 10 milyon dolar bir bütçeyle kesinlikle yaratıcı bir işe imza atıyorlar.

    filme yıldız notum; 3/4 (beğendim, iyi)

    edit: bu kadar olumsuz yorumu hak etmeyen film.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap