6 entry daha
  • hakkında uzun zamandır entri yazmak istiyordum bugüne nasipmiş. kendisine futbolculuk kariyeri boyunca yalnızca 1 milyon € transfer bedeli ödenmiş.

    2019 yılının son günlerinde teknik direktör olarak braganın başına geçiyor ve 13 maçta 10 galibiyet 1 beraberlik 2 mağlubiyetlik performansın ardından 5 mart 2020'de apar topar sporting lizbon'a transfer oluyor. sporting kendisi için bragaya tam 10 milyon € transfer bedeli ödüyor(bruno fernandes transferinden gelen para sayesinde).

    sporting'in başına geçtiği günden beri 41 maçta 30 galibiyet alıyor. bu sezon yılların looserı sportingi namağlup şampiyonluğa götürüyor. portekiz ligini yakından takip eden portekizli bir arkadaşımın anlattığına göre maçın her anında duruma göre 3-4-2-1, 3-4-3, 3-5-2, 5-3-2, 5-4-1, gibi formasyonlara geçip istediği zaman oyunu rakibin alanına yıkan delici top oynatıyormuş.

    bu günlerde başı ağrıyormuş. sebebide anladığım kadarıyla şuymuş: hocanın resmî olarak (henüz) pro lisansı olmadığından sporting amorimi yardımcı hoca olarak gösteriyormuş. federasyon, kulübün amorimin kayıdında usulsüzlük yaptığını düşünüyormuş ve olayı inceleniyormuş. hoca ceza alırsa 1-6 yıl arası men cezası yiyebilirmiş.
    işin ilginç tarafı adam 1.5 senedir yardımcı hoca olarak hem bragada hem lizbon'da kayıtlı ve federasyon bu olay hakkında tamda sporting namağlup şampiyonluğa giderken soruşturma açıyor. açıkçası burnuma pis kokular geliyor. umarım soruşturmadan aklanır, performansının üstüne katar, ve kendisini birkaç sene içerisinde avrupa'nın elit kulüplerinin başında görürüz. dediğim gibi adam yılların looser lizbonunu namağlup şampiyon yapıyor aq.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap