6 entry daha
  • müziğin en korkunç kabusu (bkz: public enemy) gürültünün en yakın arkadaşıdır. it takes a nation of millions to hold us back albümünün çığır açan sloganları, sıra dışı funk'ı ve siyasi öfkesi, insanın beyninin içinde kendini kazığa oturtup yerleşen o şey, özünde boğuk, cızıltılı bir demoydu. oradan oraya zıplayan bir tavşan gibi kayıttan diğerine atlıyor, fakat asla sıkmıyordu.

    hip-hop'un ataları krs-one ve eric b.' den esinlenen chuck d, public enemy' nin 1987 tarihli zayıf sayılabilecek ilk albümleri yo bum rush the show' un üzerine çıkması gerektiğini biliyordu. chuck d. öylesine muhteşem bir başarı yakaladı ki, bu albüm hala rap tarihinin en güzel albümlerinden biri olarak görülür.

    şarkılar o kadar patlayıcı bir etkiye sahiptir ki, public enemy fırtınadan sakınmak için aralara enstrümental fasıllar koymak zorunda kalmıştı. diğer tüm şarkılar da muhteşemdi. don't believe the hype uluslararası bir slogana dönüştü. she watch channel zero?! , rage against the machine' e giden rap-rock yolunun mühim bir kilometre taşı; night of the living baseheads ve rebel without a pause, tiz ve anlık elektronik sesler, bas ve james brown' dan oluşan bir kasırgaydı.
    cold lampin' with flavor, chuck' ın kankası flavor flav' ın muhteşem biçimde kendini gösterdiği bir çalışma iken, hapishane teması ile black steel in the hour of chaos, insanın kalbini durduran epik bir şarkıydı.

    bu albüm özetlenemez bir eserdir. sound'u ve öfkesi çok şeyi temsil eder, ancak dans etmeniz de mümkündür.
hesabın var mı? giriş yap