4 entry daha
  • son 2-3 yıldır hızla gündeme oturmaya başlayan bir konsept. dillere bu kadar oturmaya başlaması geleceğimizde artık resmi regülasyonlara kadar evrilebileceğini gösteriyor ki bu harika bir gelişme.

    en her konuda en önde bayrakla giden ab şimdiden bir "circular economy action plan" hazırlamış bile. abd'deki green deal tartışmaları ilk çıktığında somut bir şey elde etmiş olmasa da policy-makerlar arasında bunun izleri kalmış gözüküyor. umalım ki trump rejimi sadece kısa bir virgüldü küresel sistem için.
    finansal sistemde de artık "yeşil" finans alanı hızla büyümekte ve halihazırda yeşil piyasalarda dönen para miktarları tırmanmakta. bazen biraz proje finansmanı gibi de işleyen bu yöntem çokça sektörün hızla dönüşmesine de yardımcı olacağa benziyor.
    (bkz: green bonds)

    en son okuduğum hsbc raporuna göre dünya an itibarıyla 8.9% döngüselmiş ve eğer dünya yalnızca 17% döngüsel olmayı başarsa 2050'de net 0 emisyon hedefinin önü açılabilirmiş.

    esg'nin küresel ekonomide artan rolü ve kamuoyu baskılarıyla birlikte inşallah boş beleş milliyetçi populist siyasetçiler yerine asıl derdimiz olan sürdürülebilir bir yaşamı ortak şekilde kurmanın mücadelesini veren bir dünya yaratırız.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap