6 entry daha
  • günümüzde genelde cinsel içerikli olarak önümüze gelen olgu.

    yani ben tanıyorsam, sen tanıyorsan, bizden başka en az n kişi tanıyorsa ve o tanınan insan bir şekilde toplum tarafından sevişmesi hoş karşılanmayan biriyle sevişiyorsa skandaldır.

    en basit ve herkesin aşina olduğu örnek bill clinton ve monica lewinsky skandalıdır. oysa 100 yıl önce krallar padişahlar kimleri düdüklüyordu* da "adam kral, tabi düdükleyecek lan" deniyordu. sanıyorum demokrasi böyle bir şey işte, oy verdiğimiz kişi bizi temsil ederek sevişiyor birileriyle çünkü.

    başka bir örnek ise bir şarkıcı/sporcu ayarında ünlü, eşini başka tanınmış biriyle aldatmıştır. "skandal! skandal! skandal!" şeklinde büyük fontlarla ekranlarımıza gelir. benim için ha günlük yaşamında müzikle uğraşarak para kazanan biri aldatmıştır, ha köşedeki bakkal amca. bakkal amcayı herkes tanımadığı için günlük boş diyaloglara malzeme olamaz o açıdan skandal değildir, diğeri skandalın şahıdır.

    gerçek bir skandal örneği verip, bu entry'i postmodern tandansından kurtarmak gerekirse; bir ülkenin başka bir ülke topraklarına eften püften sebepler göstererek girmesi ve sivilleri katletmesi skandal olmalıdır. ancak bu da yalnızca günlük yaşamımızın bir parçasıdır, ünlü birileri her gün eşlerini aldatmaz, ancak her gün dünyanın başka bir yerinde siviller katledilir.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap