207 entry daha
  • online eğitime geçtikten sonra sertifikasının akreditesi dışında hiçbir avantajı kalmayan kurum. hatta işi biraz keriz silkeleme boyutuna taşımışlar.

    birinci saçmalık, online kursun fiziksel kursla neredeyse aynı ücrete sahip olması. fiziksel kursla aynı eğitim verilse bu fiyatlandırma mantıklı gelebilir ama goethe'nin şu an sağladığı hizmet bir eğitim kursu değil, olsa olsa "otonom öğrenme aracıdır".

    çünkü standart kursta koskoca haftada gerçek bir hocayla online ders görme süreniz 1,5 saat. evet yanlış duymadınız, sizden haftada 1,5 saatlik canlı dersle almanca öğrenmeniz bekleniyor. hoca lütfederse bazen bu süre 2 saate çıkabiliyor.

    daha da saçması, bu derslerde hiçbir şekilde konu anlatımı yok, sadece bireysel ve grup alıştırmaları yapıyorsunuz. zaten online eğitime geçilmesi ve büyük bir şehirde bulunma zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla maşallah duyan gelmiş, her kurdan onlarca sınıf açılıyor ve her sınıfta ortalama 20 kişi oluyor. yani bir derste sıra size gelip de 5 cümle kursanız öpüp başınıza koyarsınız.

    standart kurda (bu kurlar a.1.1, a.1.2, a.2.1, a.2.2, b.1.1., b.1.2 şeklinde gidiyor) toplasanız 8 canlı ders falan var. bir de yüzsüzce ilk dersi oryantasyona ayırmışlar. hoca bir buçuk saat size salağa anlatır gibi siteyi nasıl kullanacağınızı anlatıyor. 8 dersin biri buna gidiyor. zaten site aşağı site yukarı, otonom öğrenme olduğu için siteye göbekten bağlısınız.

    bu sitede ne varsa derseniz de kapiteller ve her kapitelin altında 3 ünite şeklinde dört dil becerisine yönelik alıştırmalar var. tabii ki bunların çoğu da okuma ve dinlemeden oluşan pasif skiller üzerine. çünkü diğer ikisi olsa insan kontrolü gerektirir, hocaya mesai yazar.

    hoca size her hafta bir kapiteli bitirme görevi veriyor. siz kendi çabanızla karşınıza çıkan gramer yapılarını öğrenip o kapitelin alıştırmalarını yapıyorsunuz. haftalık 1,5 saatlik canlı derste de o alıştırmaların grup versiyonlarını yapıyorsunuz. ve hafta böylece bitmiş oluyor. ama dikkatinizi çekerim, size kimse hiçbir konu anlatmıyor, yardım etmiyor, yol göstermiyor. kaderinize terk edilmiş halde kendi yağınızda kavruluyorsunuz.

    e bunu ücretsiz olarak bir çok siteden de yapabilirsiniz zaten? aklıma ilk gelen örneği https://www.vhs-lernportal.de/. üstelik mein goethe gibi kanser bir site değil, çok daha hızlı ve bug'sız.

    yani kısacası, bir web sitesindeki alıştırmalara erişim hakkı kazanmak ve katılım belgesi almak için binlerce lira ödüyorsunuz. goethe'den hiç fiziksel kurs almadım ama o sistemin bu denli otonom öğrenmeye dönük olduğunu hiç sanmıyorum.

    pandemiyle birlikte hem öğrenci sayısını üçe beşe katlamışlar, hem de dil öğretmek için harcadıkları efor ve zamanı onda bire düşürmüşler. krizi fırsata çevirmek diye işte buna denir.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap