4 entry daha
  • 2015'te girdiğim entry'den sonra, çok gelişme kaydeden lig. 2015'te larry kestelman tarafından lig 7 milyon aud'a alınmış. bu yatırımcı ligi geliştirmek için çeşitli planları uygulamış ve şu an ligdeki takımlar "10 milyon dolar" civarında alıcı buluyor.

    eski ve faal nba oyuncuları bu ligden takımlar satın almaya başlamış. kevin martin ve arkadaşları brisbane bullets isimli takımın çoğunluk hissesine sahip. john wall, dante exum, al harrington, josh childress la kökenli girişimci romie chaudhari'nin başını çektiği bir yatırım grubuyla south east melbourne phoenix isimli takımı kontrol ediyor. eski nba oyuncusu jermaine jackson ve faal nba oyuncusu lamelo ball ise, lamelo'nun geçen sene oynadığı ilawarra hawks takımını satın almışlar. ayrıca ligde takım sahipliği bulunan oyuncular arasında shawn marion ve matt walsh da yer alıyor.

    şimdilik gelişimi süren lige, "next stars" programıyla geçtiğimiz sezon lamelo ball ve rj hampton katılmıştı. bu proje, oyunculara kolejdeki geçirecekleri 1 sene yerine hem profesyonel basketbol oynama fırsatı hem de cüz miktarda da olsa (75k/sezon) para kazanma fırsatı sunduğu için tercih edilecek gibi duruyor.

    son sezonlarda da direkt olarak nbl'den draft edilen oyuncular:

    lamelo ball - ilawarra hawks - 2020 3. sıra
    rj hampton - new zealand breakers - 2020 24.sıra
    terrance ferguson - adelaide 36ers - 2017 21.sıra
hesabın var mı? giriş yap