10050 entry daha
  • an itibariyle senatoyu da kaybetti.

    tekrarlanan georgia seçimlerinde demokratlar son 2 sandalyeyi de alarak senatoyu 50-50 olarak bölmüş oldu ve kural gereği oylamada eşitlik durumunda başkan yardımcısının oyu geçerli oluyor ve başkan yardımcısı demokrat olması sebebiyle meclis de demokratların kontrolüne geçti diyebiliriz.

    2016'nın alt right dalgasından geriye ortamın enayileri olarak bir tek ingiltere ve brexit kaldı.

    ayrıca bir daha komplo teorisyenlerinin ipi ile kuyuya inmeye çalışmak isteyenler için "ne yani, tekrar bir trump dönemi mi yaşansın?" deme şansı yakalandı.

    şimdi çin ileri çin geri diye konuşulur ama gerçek şu ki çin bu virüsü örtbas etmeye çalışmış olması aylarca bu virüsün gripten farksız olduğunu iddia etmenin ve gerekli tedbirleri almamanın yanında tamamen anlamsız.

    çin virüsü 1 ay örtbas etmemiş olsaydı "gripten farksız" goygoyu 6 ay yerine 7 ay boyunca yapılmış olacaktı işte. olayın ciddiyeti new york'ta toplu mezar kazıldığında ve morg için soğutucu tırlar kullanıldığında kabul edildi.

    haliyle trump reis diye etrafta gezen embesiller ortadan kaybolmayacak olsa da bulara kulak kabartanların sayısı azalacaktır.

    trump örneği bize gösterdi ki dış güçler, soros veya yahudiler size haksızlık etti diye değil cehaletiniz ve bozuk ahlakınız sebebi ile başarısızsınız.
1985 entry daha
hesabın var mı? giriş yap