3 entry daha
  • marlon brando'nun motor üstündeki o ünlü pozu, bu filmin afişidir:
    http://www.cyber-cinema.com/…h/brandowild945360.jpg

    filmin senaryosunu oluşturan hikaye, 1947'de hollister california'da yaşanmış bir olaydan yola çıkılarak yazılmıştır. the beatles'ın ismini bu filmdeki motor çetesinden aldığı teorileri vardır ama bu durum grup tarafından yalanlanmıştır: (bkz: #11227917)

    hikayeden bahsedecek olursak; deri ceketli, karizmatik bir delikanlı olan muhittin, motor çetesi liderliği yaparak geçimini sağlamaktadır. yani serserinin, it kopuğun önde gidenidir. koftiden anarşist olduğunu şu diyalogdan anlarız:

    mildred: what're you rebelling against, johnny?
    johnny: whaddya got?

    muhittin ve çetesinin yolu nezih bir amerikan kasabasına düşer. burdan itibaren film tam bir western'dir. atların yerini motorlar, haydutların yerini motorlu serseriler almıştır. peki ama bu genç serserilerin kaynağı, o "nezih" kasaba değil midir? işine gelmeyeni dışlayan o kahpe sistem değil midir? atilla dorsaylaşıyorum mütemadiyen. neyse uzatmayalım. muhittin kasabada kadriye isimli bir hatundan hoşlanır. ama kendisi evlenilecek değil, eğlenilecek bir adam olduğundan ne yapacağını bilemez. eli ayağına dolaşır. başı belaya girer. günah keçisi falan olur. olaylar gelişir. güzel filmdir. külttür.

    marlon brando'ya james dean'in cevabı için; (bkz: rebel without a cause)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap