1 entry daha
  • tarihin gördüğü nadir psikopatlardan biridir. bu roma imparatoru, iskenderiyeliler kendisi hakkında şakalar yapıyor, alay ediyorlar diye çok kızmış. iskenderiyeyi ziyaret etmeye karar vermiş. şehirdekiler doğal olarak görkemli bir karşılama tertip etmişler. caracalla, şehre gelince, genç erkekleri seçmeler var diyerek bir meydana toplanmaya çağırmış. diğer erkekler de gelmiş tabi. carcalla, onların arasına girip, bire bir sohbet etmiş, hal hatır sormuş. nasıl bir sevgi seli, nasıl bir samimiyet. halk ve yönetici yan yana, can cana. inanılmaz bir soğukkanlılık. oysa askerlerin meydanın etrafını tamamen sarması için oyalanmaktan başka bir amacı yok. nihayet askerler hazır olunca, carcalla kalabalıktan çıkıyor ve emriyle harekete geçen askerler meçhur iskenderiye katliamını yapıyor. deniz kırmızı, sokaklar kırmızı. kaynaklarda 20binden fazla kişinin öldürüldüğü yazılıyor.

    caracalla'nın sonuna gelince. bu psikopatı da en yakınındaki adamları organize bir suikastle öldürüyor. hem de bir yolculuk sırasında, çişini yaparken. ne kadar da ironik.

    not : caracalla'nın, kardeşini öldürttükten sonra, iskenderiye'de kendisi ile ilgili, onu kardeşini ile kıyaslayan, onunla alay eden söylemlere çok kızdığı söyleniyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap