3 entry daha
  • --- spoiler ---

    oyun bir efsane üzerine kurulu. efsaneye göre, banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi sallıyorsunuz.

    bunu 14-15 kez tekrar ettiğinizde kolunuz ağırlaşacağı için elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz.elinizdeki görünmez bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. eğer bebeği atıp kaçmazsanız annesi ‘bebeği bırak’ diye sesleniyor.

    eğer bırakmaz ve devam edilirse kişi, delirme veya hayatını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor.bu kötü sonuçların tamamen korku seansına bağlı olarak meydana geldiği söyleniyor.

    sosyal medya uzmanı prof. dr. levent eraslan, internette 'mavi bebek' uygulamasının diğer oyunlardan farklı olarak çok hızlı yayıldığını söyledi.prof. dr. eraslan, "'mavi bebek' çok da yeni değil. daha önceden var olan; fakat ülke gündemine yeni giren bir uygulama. özellikle sosyal medya üzerinden insan beynini ‘amigdala’ adı verilen kaygı ve korku bağlamına vurgu yaparak, ses, görüntü ve multimedya gibi destekleyici vurgularla etkiliyor" dedi.

    --- spoiler ---

    kaynak:onedio
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap