• 2019/2020 sezonundan bu yana şahtar donetsk kulübünü çalıştıran portekizli teknik adam. şahtar'ın lucescu ile başlattığı futbol devrimini kendisinin de devam ettirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. tabi arada bir dönem fonseca'da yer almıştı bu anlayışa uygun olarak ve daha sonra italya'ya yolcu olmuştu.

    castro ise geçtiğimiz sezon takımını avrupa ligi'nde yarı finale taşımayı başarmıştı. ilk sezonu için gayet tatminkar bir başarıydı zira lucescu dahi bu takımı finale götürebilmek için 5 yıl beklemek zorunda kalmıştı. castro'nun ekibi bu sezona da harika başladı. takımdaki korona vakalarına rağmen, geçen hafta ispanya'da madrid'i devirdiler ki genç takımdan takviyelerde vardı o mücadelede. bu akşam ise, yine bir başka dev inter'e yenilmediler ve grubu ilk ikide bitirebilmek için müthiş bir fırsat yakaladılar.

    şahtar kulübü, lucescu'nun da söylediği gibi müthiş bir anlayışla oluşturulmuş bir takım. takımın geri hattı yerli oyuncular ağırlıklı oluşturulurken, ön hat ise yetenekli brezilyalılara emanet ediliyor. bu kadar brezilyalı oyuncuyu, böylesine kompakt bir oyuna ikna edebilmek büyük bir çaba ister ancak doğru teknik adam tercihleriyle bu konuları kulüp aşmayı başarabiliyor. lucescu bir futbol dehası olduğu kadar bir dil profesörü de aynı zamanda. portekizce konuşabilmesi, 2004 yılında başlanan bu projenin ve brezilyalı akımının kulüpte yer bulabilmesinde ana etmenlerden biriydi. takımın sonraki teknik adam tercihlerinde de ana dil tercihi portekizce oldu elbette.

    bakalım castro, geçen sezon yakaladığı başarıyı tekrar edebilecek mi? bu tarz bir anlayışa sahip takımları ve teknik adamları seyretmek ayrı bir zevk veriyor. sezona yaptıkları başlangıca bakılırsa şahtar, avrupa'nın birinci kupasında da rakiplerine gözdağı vermeye devam edecek gibi görünüyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap