9 entry daha
  • bomba gibi şarkıların yarıştığı yılmış 1990. ilk sahne alan azucar moreno'nun, yaşanan teknik aksaklık karşısında şarkıyı bırakıp "bu ne ya" diye tepki gösterip kulise doğru yürüdükleri, sonra sakinleşip tekrar sahneye çıkmaları enteresan bir detaymış. bildiğim kadarıyla eurovision tarihinde buna yakın bir "eeeh"lik bir trip yaşanmadı daha henüz.

    italya'nın birinciliği garanti gibiymiş, şaşırtıcı olmamış. fransa da diğer avrupa ülkelerinde sevilen bir hit olmuş, listelere girmiş. izlanda ve yugoslavya'nın şarkıları ve performansları ise aşırı eğlenceli. hollanda ve belçika da güzel slow'larla katılmışlar.

    ancak elbette gönlümün efendisi kayahan'ın şarkısı. hakkının yendiğine net inanıyorum. zorlu bir senede yarışmış olsa da yine de en kötü ilk 10'a mutlaka kalmalıydı gözlerinin hapsindeyim.

    azucar moreno'nun bandido'su ise yarışın gerçek kazananı elbette. aşkın nur yengi tarafından cover'lanmasını geçtim, şarkı çok ama çok iyi. grubun performansı da -teknik sıkıntıya rağmen- çok iyiymiş. ilk sırada sahne almasalarmış çok daha iyi bir skorla bitirebilirlermiş yarışmayı.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap