8 entry daha
  • fransanın touluse kentine 20 km uzaklıkta olan termal istasyon. bu istasyonda hem araştırmalar hem de tedaviler yapılıyor. ürünleri dermokozmetik kategorisine girmesine rağmen bu merkezde çok ciddi tedaviler de yapılmaktadır. istasyon ormanın kıyısında ve yeşilliklerin ortasında bulunuyor. şifalı bir su kaynağının yanına kurulmuştur.

    bu kaynağın bulunuş şekli de bir hayli ilginçtir. birinci dünya savaşından sonra bu çevrede yaşayan bir çiftçinin atı çok değişik bir cilt hastalığına yakalanır ve çiftçide atının öleceğini düşündüğü için doğaya bırakır. fakat bir süre ortadan kaybolduktan sonra geri gelir. ve her gün birkaç saat yokolur. bir kaç kafta sonra yaraları iyice azalan atın iyileştiğini gören çiftçi çok şaşırır ve atı takip eder. atın her gün gelip bu suya girdiğini görür. ve böylece suyun şifalı olduğu fark edilir. daha sonra da gittikçe ünlenir.

    laboratuvarlarında yapılan avene ürünleri büyük miktarlarda kaynak suyu içermektedir. hassas ciltler için uygun olan ürünleri türkiye'ye te-ha kozmetik tarafından ithal edilmektedir. sadece eczanelerde satılan ürünlerin bazıları çok ciddi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılırken bazıları daha genel ve gündelik kullanımlar içindir. bu sene bu ürünlere kırışıklıklar için bakım kremleri ve bazı makyaj-özellikle yara izlerinin kapatılmasında kullanılan- malzemeleri de eklendi. benimde kullandığım bu marka gerçekten piyasadaki muadillerinden çok daha iyi ve işe yarar.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap