7 entry daha
  • insanın içine işleyen bir sakinlikle devam edip sona eren, belki hayatımızda hiç karşılaşmayacağımız hobisi olan insanları bize tanıtan, çok kaliteli esprileri barındıran dizi. bölümler kısa olduğu için çabucak bitiyor. filmde fazlaca heyecan yok. olamaz da zaten... öyle ya, üç beş tane* hobi meraklısı kişiden oluşan kulüp ne kadar heyecanlı olabilir ki!

    komedi denildi ancak o kadar ağır dram da var ki içinde, alttan alta verilen ve hissettirilen, öyle ki oturup ağlatır insanı.

    aslında bilhassa son bölümdeki anlatımla, bir tanecik de olsa kaliteli arkadaş sahibi olmayı, kendinle yüzleşmeyi, affetmeyi, insanları olduğu gibi kabul etmeyi, çıkarla hareket edenlerin yanıldığını, yalan söylemenin eninde sonunda zarar vereceğini işaret etmekle, çağdaş bir masal bu!

    fakat alt metnin en güçlü sesi, yalnızlığın... yaramazlıklar da yapsa, biraz çıkarcı da davransa, eşin, arkadaşın veya eski eşin... insan yalnız kalmak istemiyor, evin kapısını açınca içeriden az da olsa bir gürültü gelmesini istiyor!

    e tabi bir yandan da, ingiltere'de, gelir olarak nispeten orta veya alt sayılabilecek tabakada dahi yaşayanların hayatlarını izlerken oluşan sırıtış var haliyle!

    --- spoiler ---

    ölü hazine avcılarının ölüm nedenleri ile alakalı konuşmalar, bence en hoş kısımlardı!
    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap