5 entry daha
  • kilise korosunda görev alan bir anneye ve jazz 78 likleri koleksiyonu yapan bir babaya sahiptir. çocukluğu benny goodman, charlie parker, john w coltrane gibi üstadlarla geçmiştir. müzik müptelası olarak geçirdiği bir çocukluk ardından alto saksofon'unu konuşturma vakti gelmiştir.

    four clefs adındaki bir grupta çalarken askere alınan grover'ı şans eseri vurmalı çalgılıların efendisi billy cobham keşfetmiş, new york'lu jazz artistleriyle tanıştırarak ortama sokmuştur.

    hank crawford'la anlaşamayan kudu records'a girerek ilk albümü inner city blues'u çıkarsa da 74'te çıkardığı mister magic adlı albümüyle ilk kez büyük yankı uyandırmayı başarmıştır. albüm caz dinleyicileri tarafından pek beğenilmiştir.

    1980 tarihli winelight albümü kendisinin bitirme tezidir. dinlendirici, mellow stili, rnb etkileşimli tonları ile nefis bir albüm bırakmıştır grover. en meşhur hiti just the two of us'ı içeren albüm 2 de grammy kazanmıştır.

    1999 yılında bir televizyon programı için şarkı kayıt ederken hayata gözlerini yummuş ve hayranları üzmüştür grover amca. son yıllarda aldığı kiloların sebep olduğu kalp krizi nedeniyle diyaframı gelişmiş üflemeli çalgı üstadları gibi 80 yıl yaşayamamıştır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap