• fransız devrimine neden olan affair of the diamond necklace davasına sebep olan yegane kadın. bu skandalla fransız devrimine giden yolu açmış ve monarşiyi sona erdirmiştir.

    soyu kral 2. henry' ye dayanan bu hatun asiller sınıfındadır fakat babasının ve dedesinin monarşi karşıtı eylemleri yüzünden öldürülmesiyle zor şartlar altında büyür ve isimlerinin sembolü olan şatoları ellerinden alınır.

    bunu sindiremeyen azimli kelebeğimiz kont bulur ve anlaşmalı evlilikle kontes olarak saraya girip çıkmaya başlar. bu şekilde hali hazırda başına geleceklerden habersiz olan zevk düşkünü kraliçe marie antoinette 'in dikkatini çekmeye çalışır. bu konuda başarısız olur ama şatosuna kavuşmak için çeşitli dalaverelerle akla hayale gelmez entrikalar düzenler.

    bu entrikalar en sonunda fransız devrimini ve 16.louis ile biricik şehvet düşkünü karısının giyotine gitmesine sebep olur.

    tüylerim diken diken oldu okuyunca saat kaç oldu hala kendime gelemedim allah inandırsın. yıllardır fransız devrimi diye yırtındığımız şeyi bir kadın tek başına arzuları yüzünden başlatmış sonra da gidip ingiltere'de anılarını yazıp nobel almış. yaa.

    diğer ünvanları; jeanne de saint-remy-de luz, comtesse de la motte (lamotte) jön dö valvoa
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap