9 entry daha
  • belki on yıldan fazladır, dolar alanın elinde patlar, dolar aldıranlar bu milletin yüzüne nasıl bakacak dendi... doları düşürdük diye şov yapıldı. bu şovlardan bir kısmı da hazine bakanımıza ait.

    harika bir soru sorulmuş ve defalarca bu soruyu sormalıyız. madem rekabetçi kur modeli bu kadar iyi bir şeydi, bunca zaman neden doları baskılamak için elimizdeki doları sürekli satıp durdunuz ?

    rekabetçi kur doğru olansa, bunca zaman niye tam tersini yaptınız ?

    bu kadar eleştiri var, finans kuruluşları sayfalarca rapor yazıyor. yatırım yapılamayan uganda ile bir tutuluyoruz. bunu tersine çevirmeyi nasıl planlıyorsunuz ? rekabetçi kur ile mi ?

    avrupayla papaz olmayı göze alıp savaş tamtamları çaldırıyorsun. rekabetçi kurla satış yaptığın ihracatın %40 ı avrupaya ? avrupa yarın tamam derse ne yapacaksın rekabetçi kurunla ? b planın hazır mı ? samsunda trilyon metreküp doğalgaz da bulsan bir işe yaramayacak.

    hem satışta avrupaya bağımlısın, hem onların parasına muhtaçsın, hem de adamlara posta koyuyor bir de rekabetçiyiz diyorsun.

    ihracatın artması patronların cebini dolduruyor hazine bakanımız.. bu ay ihracatta şov yapıyoruz diye elemanlarına %20 zam yapan kaç patron tanıyorsunuz ? yıl sonunda alacağımız %8,2 zam ile senelik enflasyonu bir kez daha bizim sırtımıza yükleyeceksiniz.

    rekabetçi kurmuş.. rekabetçi yönetime ne zaman geçeceğiz ? en çok tasarrufu kim edecek yönetimine ne zaman geçeceğiz ? lüks arabalardan vazgeçme rekabeti ne zaman başlayacak ?

    gerçekten yeter...
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap