6 entry daha
  • dünyaca geçirdiğimiz şu zor ve belirsiz günlerde daha fazla stresli hissetmek maalesef kaçınılmaz oluyor. minnet duygusunu artırmaya dair 9 ipucu:

    1- sevgiyi hissedin

    kendinizi huysuz kategorisine koyuyorsanız, endişelenmeyin! minnet, herkesin biraz farkındalık ile değiştirebileceği bir karakter özelliği! mutluluk seviyemizin yarısı genetik özelliklerimizden gelirken, diğer yarısı da dış faktörler tarafından belirlenmekte. uzun vadede mutluluk kan basıncımızı düzenlerken aynı zamanda bağışıklık sistemimizi de güçlendiriyor. yapmanız gereken tek şey sevgiyi hissetmek!

    2- notlar alın

    mutlu olduğunuz şeyleri not alıp evde görebileceğiniz yerlere yapıştırın. küçük, büyük sizi o gün mutlu eden ne varsa. kendinize not yazmak başta kulağa saçma gelebilir; fakat o notlarla karşılaştığınızda kendinizi daha müteşekkir hissedeceksiniz.

    3- eşyayı manevi olarak önemseyin

    eşyanın kendisinden çok hayatımızdaki manevi değeri bize daha minnettar hissettirir. aldığınız bir televizyon, elbise veya takımın hayatınıza ne gibi değer içeren katkıları olduğunu düşünün.

    4- takdir ettiğiniz şeyler için günlük tutun

    psikologlar şükran günlüğü tutan insanların diğer insanlara göre %25 daha mutlu olduğunu söylüyor. ayda bir kere ajandanıza veya her gün telefonunuzun not bölümüne günlük tutun. geriye dönüp yazılarınızı okuyun, aslında ne kadar şanslı olduğunuzu fark edeceksiniz!

    5- hayatınızdaki lütufları fark edin

    aslında zor olan, hayatımız yolunda gitmezken kendimizi iyi hissetmeye çalışmaktır. bu gibi durumlarda hayatınızdaki lütufları fark edin.

    6- sevginizi gösterin

    minnet duygusu denklemin bir tarafını oluştururken, diğer tarafını ise bunu insanlara belli etmek oluşturuyor. kibar bir insan olarak eminiz ki etrafınızdaki insanlara teşekkür ediyorsunuzdur. peki ya bu teşekkürlerin sıklığını artırmaya ne dersiniz?

    7- takdirinizi geribildirim vererek paylaşın

    daha önce de belirttiğimiz gibi insanlarla onlara olan minnet duygumuzu paylaştığımızda ilişkilerimiz daha çok kuvvetlenir. bu yüzden, takdir ettiğiniz şeylerle ilgili olarak insanlara anında geribildirim vermekten çekinmeyin. bu hem ilişkinizi kuvvetlendirir hem de karşı tarafın o gün iyi hissetmesini sağlar.

    8- detay paylaşın

    minnet duyduğunuz konuya dair kişisel ve spesifik detay paylaşın. örneğin, arkadaş toplanma aktivitelerinizi düzenleyen öncü arkadaşınıza sizleri bir araya getirdiği için minnettar olduğunuzu ve o güne ait hoşunuza giden birkaç detayı söyleyin. arkadaşınız bir sonraki aktivite için hızlıca harekete geçecektir.

    9- mektup yazın

    size ait el yazınızla sevdiğiniz insanlara minnettar olduğunuza dair mektup yazdığınızda kim etkilenmez ki? bir kere harcadığınız emeğin kıymeti oldukça büyük. sizi neyin mutlu ettiğine dair detay paylaşın, muhakkak teşekkür edin. mektup yazmak ilişkinize özen gösterdiğinizin bir kanıtıdır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap