3 entry daha
  • "what is a civil war? are we witnessing one in iraq" makalesiyle neo-liberal ve muhafazakar sularda kulac atan the daily telegraphci sir.

    okuyalim:

    "full democracies are the states least prone to violent civil disorder; autocracies are the second most orderly. it is intermediate democracies and transitional states that are the least orderly... even without the peculiarity violent character that has been endemic to mesopotomia since history began there 6000 years ago, iraq would still be in the sweet spot of chaos..." kaynak: keegan, j., what is a civil war? are we witnessing one

    sovalye beyefendi irak'ta bir ic savas var dersek ayip olur edasiyla, bunun "lenin (listenin basinda geliyor), franco, cromwell ve hatta lincoln" un bile yapamadagi bir sekilde, iraktaki liderler baris ve birlik istiyorlar gerekcesiyle bir ic savas olamayacagini savunurken, hem irak'ta yasananlarin mesruiyetine golge dusururken, bir yandan da hedef degistirmeye calisirmis gibi gorunuyor. aman be abim, yuzlerce adam oluyor orada, ic savas nedir, irak'ta neler oluyor diye asik atarken sen 2 kisi telef oldu.. ah siz savas teorisyenleri, uluslararasi stratejisyenler yok musunuz?.. ulkenizi seveyim, neyse artik cok yakiniz birbirimize keegan'cim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap