aynı isimde "çatlak" başlığı da var
  • yönetmenliğini fikret reyhan'ın yaptığı, oyuncu kadrosunda hakan salınmış, hakan emre ünal, tuğçe yolcu, süreyya kilimci, gülçin kültür şahin, canan atalay, giray altınok ve elif ürse'nin yer aldığı film.

    film dünya prömiyerini 57. antalya altın portakal film festivali'nde yapacak.

    fatih, ingiltere'de çalışırken kendi gibi göçmen arkadaşı ayhan'dan yüklü bir miktarda borç almış fakat geri ödeyememiştir. ayhan bir gün, fatih ve ailesini ziyaret eder, duyulduğundan çok şey anlatan günlük konuşmaların, kuşku ve anlaşmazlıkları ele veren bakışmaların ardından, verdiği parayı geri ister. borç, çoğu aynı apartmanda yaşayan, anadolu'dan göçmüş bu ailenin kardeşlerini, gelinlerini, torunlarını ve anne babalarını bir mangal akşamında bir araya getirir. konuşuldukça ve kamera birinden diğerine kaydıkça ortaya çıkan çatlaklardan, insanlık halleri, aile ve ilişkiler üzerine şiir gibi bir anlatım sızar.

    edit: film, 57. antalya altın portakal film festivali'nde "jüri özel ödülü" ve "en iyi kadın oyuncu (tuğçe yolcu, süreyya kilimci, elif ürse, gülçin kültür şahin, canan atalay)" ödüllerini kazandı.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap