9 entry daha
  • serideki en dokunaklı yan hikayelerden birine sahip karakterdir.

    7. kitapta, harry, hermione ve ron'un grimmauld meydanı 12 numarada geçirdikleri günleri anlatan bölümlerde; rowling voldemort'un nasıl karanlık, acımasız ve saf kötü olduğunu belki de en iyi kreacher'ın öyküsü üzerinden anlatır.

    --- spoiler ---

    ölüm yadigarlarından...
    --- spoiler ---

    voldemort, ööüm yiyenlerine bir ev cinine ihtiyacı olduğunu söylediğinde, r.a.b. kreacher'ı önerir. kim olduğunu bilirsin sen, kreacher'ı madalyonu saklayacağı mağaraya götürüp, büyülü iksiri ev cinine içirir. ve acı veren iksiri içen cini o halde, inferilerin arasında terkeder. kreacher yalnızca regulus'un onu geri çağırması sayesinde mağaradan kurtulur.

    daha sonra kreacher'la birlikte madalyonu ele geçirmek için mağaraya giden regulus ise iksiri kendi içer ve mağarada can verir.
    (bkz: regulus arcturus black)
    dumbledore'da aynı şekilde harry ile birlikte mağaraya gittiğinde, iksiri harry'nin içmesine karşı çıkarak kendisi içer.
    oysa voldemort için basit bir ev cininin hayatı, üzerine düşünmeye değmeyecek detaylardandır.

    hermione seri boyunca defalarca; "büyücüler bir gün ev cinlerine yaptıklarının bedelini ödeyecekler" der. (bkz: spew)
    ev cinleri kadim ve büyüsel bir yasayla nasıl cadı ve büyücülerin buyunduruğu altında kaldılarsa, aynı şekilde ev cinlerine kötü davranan bütün karakterler bir şekilde bunun bedelini ödemişlerdir.
    (bkz: barty crouch)
    (bkz: sirius black)
    (bkz: malfoy family)

    edit: imla
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap