6 entry daha
  • cem altınsaray'ın belgesel delisi'nde önermesiyle keşfettiğim keyifli belgesel.

    --- spoiler ---

    george foreman denilen insan azmanı zencinin maçtan önce kum torbasını yumruklarken torbada göçük oluşturması, kendisinden sonra aynı yerde antrenman yapacak olan muhammed ali'nin torbayı görmesi gibi efsanevi detaylar barındıran belgesel.

    boks, sadece güç ve kondisyon gerektiren bir spor değildir. boksa güç, kondisyon ve zeka ile yapılan bir aktivitedir. muhammed ali maça hazırlanırken foreman'ın rakibini köşeye sıkıştırıp allah ne verdiyse giriştiğini çok iyi görmüş. buna göre antrenman yapmış.

    maçtan önce basına verdiği demeçlerde foreman'ı delirtecek sözler sarfetmiş. bu tavrını maç sırasında da sürdürmüş. hakem ikisini ayırmaya geldiğinde foreman'ın kulağına habire bir şeyler söylüyor.* foreman ne kadar insan azmanıysa muhammed ali o kadar fit vücutlu. ama çok hızlı. şu ayaklara bakar mısınız ?*

    7 raunt boyunca boşa yumruk sallayan foreman, gücünün son kırıntılarını kullanırken* muhammed ali vitesi artırıyor ve 8. rauntta şu yumrukla maçı bitiriyor.

    m. ali'nin siyasi tavrı, nation of islam hareketi ile olan ilişkisine de değiniliyor.

    1974 yılının zaire'si eski adıyla belçika kongosu ve diktatörü mobutu sese seko'yu görüyoruz. belgeselde belçika'nın sömürge yönetimi ve ii. leopold denilen gg şahıstan hiç bahseilmiyor.

    --- spoiler ---

    müzikler diğer yazarların da dediği gibi tek kelimeyle muhteşem.

    bu belgesele boks maçı görünümlü zaman tüneli yolculuğu demek en doğrusu...

    ali bomaye !
hesabın var mı? giriş yap