3 entry daha
  • 2007 kazananı chelsea'yi 1-1'in ardından penaltı atışları sonucu yenen man utd olmuştur, böylece united toplamda kazandığı 12 kupayla bu alanda tüm zamanların en fazla kazananı oldu. liverpool ise bu süper kupayı 11 kez almıştır.

    http://www.thefa.com/…thefacommunityshield/history/
    yukarıdaki adreste hem bu kupanın daha doğrusu kalkanın* sekizgen şeklini, hem de skorlarıyla beraber 1908'den beri tüm kazananları bulunabilir.

    kupa tarihinde yalnızca ilk oynandığı 1908'de ilk maç berabere bittiği için, tekrar maçı oynanmış ve o kupayı da qpr'ı yenen man utd almıştır, ayrıca o yıl tarihte ilk ve son kez bu finale ev sahipliğine chelsea'nin stadı stamford bridge yapmıştı. kupa 1974'den beri geleneksel olarak wembley'de oynanıyor, tabi bu stadın bakımda olduğu önceki 6 yılda geçici olarak cardiff millenium stadı kullanılmıştı.

    kupanın orjinalliği kazananın maç berabere bitmesi halinde penaltı atışları sonucu belirlenmesindedir, sezon öncesine denk geldiği için extradan bir uzatma süresi oynanmaz. tabii bu durum 1993'de başlamıştır, bu tarihten önce beraberlik olması durumunda kupa genellikle iki takım arasında paylaştırılmıştır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap