4 entry daha
  • (bkz: dean henderson/@ceyar i kim vurdu)

    tapusu manchester united'da olup, premier lig takımı sheffield united'da kiralık forma giyen 1997 (23) doğumlu kaleci.

    geçen sezon (2018/19) sheffield united'ın şampiyonşipte 2. olup premier lige çıkmasında önemli rol oynamıştı. bu sezon başında (2019/20) ise transfermarkt'a göre ligin uzak ara en değersiz ekibi olarak sheffield united'ın premier lige geldiği gibi gitmesi bekleniyordu lakin sıralamanın üst yarısında (9.) yer buldular. bu umulmadık başarıda genç kaleci gene kilit rol oynadı.

    14 yaşında carlisle altyapısından manchester united altyapısına geçti. ingiltere milli takımında tüm alt seviyelerde as kaleci olarak görev yaptı. son 3 yılında ingiltere liglerinde sürekli kademe atlayarak (shewsbury - 1.lig*, sheff utd - şampiyonşip* ve premier lig) her seviyede başarılı oldu.

    dean henderson şu an 23 yaşında ve maç tecrübesine sahip bir kaleci. mevkisinde premier lig ortalamasının üstünde performans gösteriyor lakin david de gea gibi üst düzey bir kaleci takımını terk etmediği* sürece manchester united'da as kaleci olması şimdilik hayal gibi gözüküyor.

    sheffield united'la olan 2 senelik kira anlaşması bitmek üzere ve gelecek sezon (2020/21) hangi takımda oynayacağı muamma. sheffield united yöneticileri takımlarının bu ligde kalıcı olmasını istiyorsa genç kalecinin bonservisini mutlaka alması gerektiğini düşünüyorum. pandemi mevzusuna paraları yetmesse de henderson'cuğum bu ligde her daim üst sıralama ekiplerinin ekmeğini yiyebilir. hatta gelecekte henüz giymeyi başaramadığı ingiltere milli takım eldivenlerini dahi üzerine geçirebilir gibime geliyor a dostlar.

    ---------------bonus---------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: sheffield united/@ceyar i kim vurdu)
    ---------------bonus---------------
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap