4 entry daha
  • hala yeni sayılabilecek bir araştırma alanıdır.

    ayrıca tasarım aşamasında oyun yaptırmak isteyen firmalar, geleneksel tanıtım araçlarındaki (poster, flyer, kurumsal kimlik çalışmaları) klişe isteklerinden kurtulabilirlerse, advergaming in gerçek gücünü ortaya çıkarabilirler. advergame lerin türkiye'deki bir çok örneği, poster, websitesi, insert, interaktif cd nasıl tasarlanıyorsa aynı kaygılarla tasarlanmaktadır.

    "logomuzu oyun boyunca sık sık görsünler, bira üretiyoruz şişeden bonus puanlar koyalım, hali hazırdaki bir macera veya platform oyununu esas alalım"
    gibi yaklaşımlar sözkonusudur, belki tasarlayandan belki de müşteriden ötürü.

    oysa oyun, simülasyon olduğundan ötürü, oyuncuya tüketim deneyimini önceden yaşatabilecek ve pazarlanmak istenen şeyin ikna kabiliyetini bu yolla kuvvetlendirebilecek bir güce sahiptir. (bkz: americas army)

    simülasyonlar, paralel bir evren oluşturarak gerçek hayattaki karşılıklarını öğretebilme kabiliyetine sahiptirler. kullanıcıyı, gerçek hayatta ürün karşısında yaşayacağı deneyim hakkında önceden bilgilendiren veya merak ettirmeyi başaran oyunlar, hazır tycoonların veya platform oyunlarının üzerine firma logosu ve görsellerinin giydirilmesiyle yeniden sunulan aynı oyunlardan çok daha başarılı olacaklardır. eğer ki başarı kriterimiz ikna veya meraklandırma ise...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap