5 entry daha
  • sorumlulugu olmayan degildir sorumsuz; aksine sorumlulugu olupta bir sekilde hayatini onlar hic yokmuscasina idame ettirebilendir.
    her zaman hic istisnasiz bir mazereti vardir. her zaman yaptiginin mantikli bir aciklamasi, yapilmasi gereken isi ileriye atmak icin en az uc sebebi vardir. bir gunden bisey mi olur, 8 aydan ne olur , o kadar beklemis bir gun daha beklesin ne olur. ben istemedim , onlari kiramadim, sunu bununla halledicem o zaman bunun bi anlami kalmayacak. kendini kandirmakta hic bir zorluk cekmezler, ayni kolayligi karsidakilerini kandirirlarken de gormek isterler; eger olmaz ise konuyu degistirecekleri bir nokta arar dururlar; agizdan cikan ufak bir kotu soz, sesin bir kat arttirilmasi. artik sorun sorumsuzluktan bambaska yerlere kaymistir ve de daha guzel gunlere yelken acilinilir.
    sorumsuz insandan bir sey istenilmez cunku istenilen sey -bir iyilik olabilir, acil halledilmesi gereken bir sey olabilir- illa ki yapilmaz. isine gelmedigi zaman "unutmak" altina sivisir, isine geldigi zamansa aylar yillar oncesinden bir seyleri cikartir koyar onune apisip kalirsin. en iyisi kendi haline birakmak dersin, sonra ucu sana dokunur, kuyruguna basilir yine dayanamaz yaptiginin sacmaligini kendisine guzel sozlerle anlatmaya calisirsin. hak verir, oyle olmamaya calisacagini soyler; bir gun sonra hersey basa doner; ayni tas ayni hamam.

    sorumsuz insan sorumsuzdur degismez.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap