165 entry daha
  • simoviç'ten sonra onun gibisi gelmez sanmıştık. en yakın rakibimiz meşhur toni schumacher'i türkiye'ye getirdiğinde dahi bizim için türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı kaleci simoviç idi. kendi kendimize anlattığımız maçlarda simoviç'in adını kullanmak için sürekli kendi kalemize ataklar yaptırtıyorduk.

    sonra o gitti. uzun süre çok sevdiğimiz, adını andığımızda derinden saygı duyduğumuz bir kalecimiz olmadı. hep en iyisi simoviç idi. gol show'da kalecilik yaptığını görünce biraz üzüldük ama olsun. biz onu hala açık mavi kaleci forması, elinde türk bayrağıyla hatırlıyorduk.

    taffarel ile sanki aradığımız kaleciyi bulmuştuk. çok büyük başarılara şahit olduk taffarel'in kalesini koruduğu takımla. o malum maçın uzatma dakikalarında yaptığı kurtarışı belki de ölene kadar unutmayacağız. "çok güzel"lerini de. ama sanki o da tam simoviç değildi be.

    sonra bir kaleci geldi. adını duymamıştık daha önce. güzel bir adı vardı ama: mondragon. bir kere iyi insan olduğu yüzünden belliydi. her ne kadar kendi gelenekleri olsa da milli marşlardaki, saygı duruşlarındaki duruşu dikkat çekiciydi. aynen bir bülent korkmaz gibi takım yenildiğinde çöküyor, yendiğinde coşuyordu. tam bir galatasaray'lı gibiydi. rakip takımlardan birisine gideceği basında çok yer buldu. biz hiç inanmadık. o kadar emindik ki. gitmezdi o.

    çok da iyi kaleciydi. malum maçta 6 tane gol yemişti ama olsun. hiç bir zaman "mondragon 6 tane yedi" demedik. "galatasaray yedi" dedik. öyleydi de.

    dediler ki: "milli takımda o yedek kaleci, bizimki as takımda". olsun, ne farkeder ki. bizimki daha iyiydi.

    köpeği hastalanınca üzüldük. ailesini çok sevdik. kameralar önü hayırseveri değildi. ne yaparsa gizliden yapardı.

    hiç gitmeyecek sandık onu. galatasaray'da futbolu bırakacak sandık. ama bu kez gideceği haberlerini duyunca o ilk beşiktaş macerasındaki gibi gitmeyeceğinden emin değildik. yönetim bize o güveni vermiyordu.

    yiyeceğin hataları golleri biz şimdiden affetmiştik be mondragon. keşke gitmeseydin. ama gittikten sonra da sana lanet okuyacak değiliz. bilakis, gene çok başarılı olmanı dileyeceğiz.

    kocaman bir güle güle sana, kocaman.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap