• ingiltere ve portekiz'de hakkında endişeyle haber beklenen* küçük kız.

    - üç çocuklu kate ve gerry mccann çifti, tatile gittikleri algarve / portekiz'de 3 mayıs 2007 akşamı çocuklarını otel odalarında yatırıp restorana giderler; yemeklerine de her yarım saatte bir ara verip odayı kontrol ederler.
    21.45 gibi tekrar kontrole geldiklerinde oda penceresi açıktır; dört yaşındaki kızları madeleine de kayıptır.

    çapı portekiz'de günden güne genişletilen detaylı aramalar, 13 mayıs 2007 itibarıyla halen sonuç vermemiş durumda. aralarında jk rowling, simon cowell ve richard branson gibi isimlerin de bulunduğu on üç hayırsever, 2,5 milyon sterlin toplayarak bu paranın kayıp çocuğun bulunmasını sağlayabilecek bir bilgi getirene ödül olarak verileceğini açıkladı.

    otelde çocukların 24 saat güvenle bırakılabileceği bir kreş servisi olmasına rağmen çiftin çocuklarını odada yalnız bırakmış olmaları da ibret verici bir detay.

    küçük kızın çocuk ticareti yapan çetelerce kaçırıldığı düşünülüyor. portekiz polisi herhangi bir ipucu bulmuşsa da açıklamış değil.

    http://news.sky.com/…llery/0,,70141-1264357,00.html
    http://crimeblog.us/?p=399
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6650557.stm
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6648995.stm
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6650159.stm
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6649971.stm
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6645341.stm
    http://news.bbc.co.uk/…/hi/world/europe/6627605.stm
    http://news.bbc.co.uk/…glasgow_and_west/6642115.stm

    not: geçen sene baba olunca kendi anne ve babamın evhamını sonunda anlamıştım. tarifi imkansız bir sevgiyle bağlandığınız çocuğunuza kötü bir şey olmasından o kadar korkuyorsunuz ki, bir yabancı "kucağıma alabilir miyim?" diye sorduğunda, bir komşu "haydi, yarım saat bize bırakın" dediğinde aklınıza milyon olasılık geliyor, içiniz içinizi yiyor. o kişiden sadece bunu teklif ettiği için nefret edebiliyorsunuz. bu çok kuvvetli bir içgüdü.
    sonunda bir gün serbest kalıp nefes alması gerektiğini biliyorsunuz ama daha bu kadar küçükken onu koruyabildiğiniz kadar korumak zorundasınız. çünkü dünya korkunç bir yer. ayrıca yalnız uyumaya bırakılan üç küçük çocuğun başına gelebilecek tek kötü şey kaçırılma da değil. bu acılı anne babanın çocuklarının kaybolmasıyla sonuçlanan genişliğini aklım almıyor...
    çünkü hayat, sizin çocuk yetiştirme felsefenizin ne olduğuna bakmıyor; çocuklara da hiç acımıyor.

    edit: kaçırıldığını kesinleştiren bulgular, son dakika eki;
    http://www.guardian.co.uk/…0.html?gusrc=rss&feed=11

    edit: gözaltına alınan bir şüphelinin masum olduğu ortaya çıkmıştır.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6660009.stm

    aylar sonra gelen edit: şüpheler anne baba üzerinde yoğunlaşmış, kızının yaramazlıklarından bunalan anne babanın onu sakinleştirmek için yüksek dozda uyku hapı verdikleri ve çocuk öldükten sonra da cesedini sakladıkları ihtimalinden bahsedilmektedir. gerçek bu mu belli değil ama bu iddia gerçekse "kızımız kaçırıldı, aman yardım edin" diye dünyayı ayağa kaldıran insanlara diyecek söz bulamıyorum... anneyle babanın gerçekten masum çıkmalarını dilerdim, kötülerle iyilerin adreslerinin bilindiği daha basit bir dünyada yaşadığımız yanılgısına kapılma adına...

    2016 editi: olayı sulandıran pizzagate gibi komplo teorilerine büyük öfkem var. dünyada gerçekten kötü şeyler oluyorken hedef saptırmak, insanların ve/veya polisin zamanını yalan bilgilerle çalıp odak kaybettirmek çok büyük bir şerefsizlik.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap